Artikkeli

Pavé eli kastan­ja­suk­laa­hyydyke

PAVÉ eli kastanja-

250 g tum­maa suk­laa­ta

500 g val­mis­ta kas­tan­ja-so­set­ta

100 g voi­ta

1/2 dl so­ke­ria

2 rkl kon­jak­kia tai vah­vaa ome­na­me­hua

Tyr­ni­kas­ti­ke:

1 dl tyr­ni­tuo­re­me­hua

tilk­ka vet­tä

2 tl pe­ru­na­jau­hoa tai

mais­si­suu­rus­tet­ta

so­ke­ria tai hu­na­jaa maun mu­kaan

1. Su­la­ta suk­laa ve­si­hau­tees­sa. Pil­ko jouk­koon voi ja an­na sen su­laa. Se­koi­ta kun­nes suk­laa on kiil­tä­vää.

2. Li­sää kas­tan­ja­so­se su­lan suk­laan jouk­koon koko ajan se­koit­ta­en ja maus­ta seos kon­ja­kil­la tai vah­val­la ome­na­me­hul­la. So­ke­rin mää­rää kan­nat­taa mais­tel­la, sil­lä säi­lö­tyt kas­tan­ja­so­seet ovat eri ta­voin ma­keu­tet­tu­ja.

3. Ku­moa seos pit­ku­lai­seen vuo­kaan (23x13x 7,5 cm) ja pane kyl­mään. Voit lu­si­koi­da se­ok­sen myös an­nos­mal­joi­hin.

4. Mit­taa kat­ti­laan tyr­ni­tuo­re­me­hu. Se­koi­ta pe­ru­na­jau­ho tai mais­si­suu­rus­te ve­si­tilk­kaan ja li­sää me­hun jouk­koon. Kuu­men­na se­koit­ta­en ja ma­keu­ta hiu­kan so­ke­ril­la tai hu­na­jal­la.

5. Leik­kaa jäh­met­ty­nyt hyy­dy­ke vii­pa­leik­si juu­ri en­nen tar­joi­lua. Tar­joa kir­pe­än tyr­ni­kas­tik­keen kans­sa.

Koti ja keit­tiö 12/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ