250 g tummaa suklaata
500 g valmista kastanja-sosetta
100 g voita
1/2 dl sokeria
2 rkl konjakkia tai vahvaa omenamehua
Tyrnikastike:
1 dl tyrnituoremehua
tilkka vettä
2 tl perunajauhoa tai
maissisuurustetta
sokeria tai hunajaa maun mukaan
1. Sulata suklaa vesihauteessa. Pilko joukkoon voi ja anna sen sulaa. Sekoita kunnes suklaa on kiiltävää.
2. Lisää kastanjasose sulan suklaan joukkoon koko ajan sekoittaen ja mausta seos konjakilla tai vahvalla omenamehulla. Sokerin määrää kannattaa maistella, sillä säilötyt kastanjasoseet ovat eri tavoin makeutettuja.
3. Kumoa seos pitkulaiseen vuokaan (23x13x 7,5 cm) ja pane kylmään. Voit lusikoida seoksen myös annosmaljoihin.
4. Mittaa kattilaan tyrnituoremehu. Sekoita perunajauho tai maissisuuruste vesitilkkaan ja lisää mehun joukkoon. Kuumenna sekoittaen ja makeuta hiukan sokerilla tai hunajalla.
5. Leikkaa jähmettynyt hyydyke viipaleiksi juuri ennen tarjoilua. Tarjoa kirpeän tyrnikastikkeen kanssa.
Koti ja keittiö 12/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2