Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2009Kuva: San­na Peu­ra­kos­ki

Parsa-parman­kink­ku­pii­rakka

Nypi vehnäjauhot, rasva ja juustoraaste keskenään sekaisin. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna sen vetäytyä jääkaapissa puoli tuntia...

8 an­nos­ta

Poh­ja:

125 g peh­me­ää voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl par­me­saa­ni­raas­tet­ta

3 rkl mai­toa

Täy­te:

1/2 nip­pua (250 g) vih­re­ää par­saa

1 pkt (80 g) par­man­kink­kua

1 pkt (250 g) ri­cot­ta­juus­toa

1/2 dl tuo­ret­ta ruo­ho­si­pu­lia hie­non­net­tu­na

2 dl ker­maa

3 mu­naa

1/4 tl suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Li­säk­si:

1 pss kui­vat­tu­ja her­nei­tä vuo­kaan

1. Nypi veh­nä­jau­hot, ras­va ja juus­to­raas­te kes­ke­nään se­kai­sin. Li­sää mai­to ja se­koi­ta ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. Kää­ri tai­ki­na kel­muun ja an­na sen ve­täy­tyä jää­kaa­pis­sa puo­li tun­tia.

2. Kau­li tai­ki­na ohu­ek­si le­vyk­si ja aset­te­le voi­del­lun pii­ras­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le. Pai­ne­le haa­ru­kal­la rei­kiä poh­jaan. Lai­ta pääl­le lei­vin­pa­pe­ri ja kui­va­tut her­neet.

3. Esi­pais­ta poh­jaa uu­nin ala­ta­sol­la 200 as­tees­sa noin 10 - 15 mi­nuut­tia.

4. Esi­kä­sit­te­le ja kei­tä par­sat. Va­lu­ta ja jääh­dy­tä.

5. Se­koi­ta ri­cot­ta­juus­to, ruo­ho­si­pu­li, ker­ma, mu­nat ja maus­teet. Kaa­da seos esi­pais­te­tun poh­jan pääl­le. Kie­ri­tä par­man­kink­ku­sii­vu­ja par­sa­tan­ko­jen ym­pä­ril­le ja aset­te­le par­sat pii­ra­kan pääl­le.

6. Pais­ta pii­rak­kaa uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 20 - 30 mi­nuut­tia.