Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Kuva Fa­bi­an Björk

Vii­ni­suo­si­tus Sari Sirén

Parsa­kaa­li­sa­laatti sienien ja linssien kera

Parsakaali paahtuu uunissa maukkaaksi. Täyttävä parsa­kaa­li­sa­laatti syntyy, kun sekoitat kaalikaunotaren sienien ja linssien kanssa.

4 an­nos­ta

Ai­ne­so­sat:

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

300 g pan­nu­val­mii­ta sie­niä, sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta, kan­ta­rel­le­ja tai sii­tak­kei­ta

4 rkl olii­vi­öl­jyä

2 dl kei­tet­ty­jä lins­se­jä

3 rkl hie­non­net­tua leh­ti­per­sil­jaa

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

sor­mi­suo­laa, kui­vat­tua chi­liä, ja mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Paah­det­tu par­sa­kaa­li:

1 par­sa­kaa­li

2 rkl olii­vi­öl­jyä

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Näin teet par­sa­kaa­li­sa­laa­tin:

1. Pa­loit­te­le par­sa­kaa­li pie­nik­si ku­kin­noik­si. Va­lu­ta pääl­le öl­jyä. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Paah­da 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 25 mi­nuut­tia tai kun­nes kaa­li on na­pa­kan kyp­sää.

2. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­lit. Pais­ta sie­niä kui­val­la, kuu­mal­la pan­nul­la, kun­nes niis­tä ei ir­toa nes­tet­tä. Li­sää val­ko­si­pu­lit ja öl­jy. Jat­ka pais­ta­mis­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti. Yh­dis­tä lins­sien ja leh­ti­per­sil­jan kans­sa. Maus­ta sit­ruu­na­me­hul­la, chi­lil­lä, suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Kään­te­le jouk­koon par­sa­kaa­lit. Li­sää ha­lu­tes­sa­si päh­ki­nä­rou­het­ta, fe­taa tai ru­co­laa.

Vii­ni­suo­si­tus: Rai­kas, sit­ruk­si­nen sekä hie­man tam­mi­nen Ja­cob’s Creek Or­ga­nic Char­don­nay 2016, Aust­ra­lia, 9,99 e.

Kat­so myös nämä oh­jeet:

Val­ko­kaa­li-fen­ko­li-ome­na­sa­laat­ti

Paah­det­tu kas­vis­sa­laat­ti ja gre­mo­la­ta­kas­ti­ke

Läm­min fen­ko­li­sa­laat­ti