Koti ja keittiö 1-2/2011 KUVA REETTA PASANEN
4 annosta
noin 400 g broilerin rintafileetä
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
3 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 rkl hienonnettua,
tuoretta salviaa
1 dl kuivia vaalean leivän muruja
1 dl parmesaaniraastetta
1 muna
Keittämiseen:
öljyä
Perunaveneet:
4 isoa, kiinteää perunaa
2 rkl öljyä
suolaa
1 tl paprikajauhetta
ripaus cayennenpippuria
1. Valmista ensin perunat. Pese perunat huolellisesti ja lohko ne veneiksi. Pyöräytä joukkoon öljy ja mausteet. Paahda perunat 225-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi, noin puoli tuntia.
2. Leikkaa broilerin rintafileet reiluiksi annospaloiksi. Mausta palat suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
3. Sekoita syvällä lautasella keskenään vehnäjauhot ja hienonnettu salvia. Sekoita toisella lautasella leivänmurut ja parmesaaniraaste. Riko munan rakenne rikki kolmannelle syvälle lautaselle. Kääntele broileripalat ensin vehnäjauho-salviaseoksessa, sitten leivänmuru-parmesaaniseoksessa ja kasta viimeiseksi munaan.
4. Keitä broileripalat kypsiksi kuumassa öljyssä kattilassa.
5. Tarjoile lisänä esimerkiksi valmista valkosipulimajoneesia dippikastikkeena.
Valmistusaika: noin 40 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2