Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 1-2/2013

Parmesaani-perunagnocchit ja salvia-sitruunavoi

Valkosipulilla ja parmesaanilla maustetut perunagnocchit paistetaan pannulla rapeiksi salvia-sitruunavoissa.

4 an­nos­ta

500 g jau­hoi­sia pe­ru­noi­ta (esim. Ro­sa­mun­da)

1 ½ dl du­rum­veh­nä­jau­ho­ja

½ dl par­me­saa­ni­juus­toa

raas­tet­tu­na

½ tl suo­laa

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 muna

Keit­tä­mi­seen:

vet­tä, suo­laa ja olii­vi­öl­jyä

Sal­via-sit­ruu­na­voi:

75 g voi­ta

1 ruuk­ku sal­vi­aa

½ rkl sit­ruu­na­me­hua

Tar­joi­luun:

par­me­saa­ni­juus­toa

1. Pese pe­ru­nat ja lai­ta kat­ti­laan kyl­mää vet­tä niin, et­tä ne peit­ty­vät. Maus­ta vesi suo­lal­la. Kuu­men­na kie­hu­vak­si ja kyp­sen­nä 25–30 mi­nuut­tia, kun­nes pe­ru­nat ovat peh­mei­tä.

2. Va­lu­ta ja kuo­ri pe­ru­nat läm­pi­mi­nä. Pu­ris­ta pe­ru­nat pe­ru­na­pu­ser­ti­men tai kas­vis­myl­lyn läpi kul­hoon tai pai­ne­le sii­vi­län läpi. Se­koi­ta pe­ru­na­so­see­seen vä­hi­tel­len jau­hot, raas­tet­tu par­me­saa­ni, suo­la, kuo­rit­tu ja hie­non­net­tu val­ko­si­pu­li ja muna. Se­koi­ta ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

3. Tee tai­ki­nas­ta sor­men pak­sui­nen pöt­kö ja leik­kaa sii­tä noin 1 ½ sen­tin pa­lo­ja. Pyö­ri­tä gnoc­c­hit jau­hois­sa, jot­ta ne ei­vät tar­tu kiin­ni toi­siin­sa.

4. Kie­hau­ta suu­res­sa kat­ti­las­sa run­saas­ti vet­tä. Maus­ta suo­lal­la ja li­sää olii­vi­öl­jyä. Kei­tä muu­ta­mas­sa eräs­sä. Kyp­sy­mi­nen kes­tää noin 3–5 mi­nuut­tia. Nos­ta pin­taan nou­se­vat gnoc­c­hit rei­kä­kau­hal­la kat­ti­las­ta, va­lu­ta hie­man ja lai­ta tar­joi­lu­kul­hoon. Pidä läm­pi­mi­nä.

5. Val­mis­ta sal­via-sit­ruu­na­voi. Kuu­men­na voi­ta ja sal­vi­an­leh­tiä pan­nul­la, kun­nes voi kuo­huu ja saa hie­man vä­riä sekä sal­vi­an­leh­det ra­peu­tu­vat. Maus­ta sit­ruu­na­me­hul­la. Li­sää pan­nul­le gnoc­c­hit ja jat­ka pais­ta­mis­ta het­ken sa­mal­la kään­nel­len, kun­nes ne läm­pe­ne­vät ja ra­peu­tu­vat. Vuo­le pääl­le par­me­saa­ni­juus­toa.

Lue Myös

Munakoisoa ja inkivääriä japanilaisittain

Kurkku-minttugazpacho

Donburi eli japanilainen kulhoruoka

Munakoisoa ja inkivääriä japanilaisittain

Kurkku-minttugazpacho

Donburi eli japanilainen kulhoruoka

Kesäkurpitsa/carpaccio

Parsa­kaa­li­sa­laatti sienien ja linssien kera

Hunaja­me­lo­ni­fe­ta­sa­laatti

Valkosuklaa-musta­he­ruk­ka­hillo

Italian makuja - menyy neljälle

Panzanella eli italialainen leipäsalaatti

Valkosuklaa-musta­he­ruk­ka­hillo

Italian makuja - menyy neljälle

Panzanella eli italialainen leipäsalaatti

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 7/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Sisusta olohuone ulos!

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesäkoti kukkii: Ihastu ihanaan pikku­kuk­ka­kuosiin!

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

Poimi villiyrttejä ja sekoita maukas vuohenjuusto-hortasalaatti musta­he­ru­kan­leh­ti­kas­ti­keeella

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 7/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Sisusta olohuone ulos!

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesäkoti kukkii: Ihastu ihanaan pikku­kuk­ka­kuosiin!

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

Poimi villiyrttejä ja sekoita maukas vuohenjuusto-hortasalaatti musta­he­ru­kan­leh­ti­kas­ti­keeella

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.