MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 1-2/2013
4 annosta
500 g jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
1 ½ dl durumvehnäjauhoja
½ dl parmesaanijuustoa
raastettuna
½ tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
1 muna
Keittämiseen:
vettä, suolaa ja oliiviöljyä
Salvia-sitruunavoi:
75 g voita
1 ruukku salviaa
½ rkl sitruunamehua
Tarjoiluun:
parmesaanijuustoa
1. Pese perunat ja laita kattilaan kylmää vettä niin, että ne peittyvät. Mausta vesi suolalla. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä 25–30 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.
2. Valuta ja kuori perunat lämpiminä. Purista perunat perunapusertimen tai kasvismyllyn läpi kulhoon tai painele siivilän läpi. Sekoita perunasoseeseen vähitellen jauhot, raastettu parmesaani, suola, kuorittu ja hienonnettu valkosipuli ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Tee taikinasta sormen paksuinen pötkö ja leikkaa siitä noin 1 ½ sentin paloja. Pyöritä gnocchit jauhoissa, jotta ne eivät tartu kiinni toisiinsa.
4. Kiehauta suuressa kattilassa runsaasti vettä. Mausta suolalla ja lisää oliiviöljyä. Keitä muutamassa erässä. Kypsyminen kestää noin 3–5 minuuttia. Nosta pintaan nousevat gnocchit reikäkauhalla kattilasta, valuta hieman ja laita tarjoilukulhoon. Pidä lämpiminä.
5. Valmista salvia-sitruunavoi. Kuumenna voita ja salvianlehtiä pannulla, kunnes voi kuohuu ja saa hieman väriä sekä salvianlehdet rapeutuvat. Mausta sitruunamehulla. Lisää pannulle gnocchit ja jatka paistamista hetken samalla käännellen, kunnes ne lämpenevät ja rapeutuvat. Vuole päälle parmesaanijuustoa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2