Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 1-2/08

Parmesaani-pekonikiusaus

(Oh­je nel­jäl­le hen­gel­le)

1 kg pe­ru­naa

1 iso si­pu­li

2 rkl di­jo­nin­si­nap­pia

2–3 isoa val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

noin 200 g vä­hä­ras­vais­ta pe­ko­nia tai il­ma­kui­vat­tua kink­kua

50 g par­me­saa­ni­raas­tet­ta

3 dl ruo­ka­ker­maa

2 1/2 dl kol­men juus­ton ruo­ka­ker­maa

2 mu­naa

1 tl rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

(ri­paus suo­laa)

1. Kuo­ri ja sui­ka­loi pe­ru­nat. Kuo­ri ja silp­pua si­pu­li. Pane voi­del­lun uu­ni­vuo­an poh­jal­le puo­let pe­ru­na­sui­ka­le-si­pu­li­se­ok­ses­ta.

2. Murs­kaa val­ko­si­pu­lin­kyn­net ja kuul­lo­ta ne öl­jy­til­kas­sa pan­nul­la.

3. Le­vi­tä val­ko­si­pu­li pe­ru­na­ker­rok­sel­le ja li­sää pääl­le sui­ka­loi­tu pe­ko­ni.

4. Se­koi­ta ker­mat, si­nap­pi ja mu­nat. Maus­ta seos suo­lal­la ja pip­pu­ril­la ja kaa­da puo­let se­ok­ses­ta vuo­kaan.

5. Li­sää lo­put pe­ru­na­sui­ka­le- ja si­pu­li­se­ok­ses­ta pe­ko­nin pääl­le ja kaa­da pääl­le lo­put ker­ma­se­ok­ses­ta. Ri­pot­te­le pin­taan par­me­saa­ni­raas­te.

5. Kyp­sen­nä 200 as­tees­sa noin tun­ti, tai kun­nes kiu­saus on kyp­sää.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ