Koti ja Keittiö 1-2/08
(Ohje neljälle hengelle)
1 kg perunaa
1 iso sipuli
2 rkl dijoninsinappia
2–3 isoa valkosipulinkynttä
noin 200 g vähärasvaista pekonia tai ilmakuivattua kinkkua
50 g parmesaaniraastetta
3 dl ruokakermaa
2 1/2 dl kolmen juuston ruokakermaa
2 munaa
1 tl rouhittua mustapippuria myllystä
(ripaus suolaa)
1. Kuori ja suikaloi perunat. Kuori ja silppua sipuli. Pane voidellun uunivuoan pohjalle puolet perunasuikale-sipuliseoksesta.
2. Murskaa valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljytilkassa pannulla.
3. Levitä valkosipuli perunakerrokselle ja lisää päälle suikaloitu pekoni.
4. Sekoita kermat, sinappi ja munat. Mausta seos suolalla ja pippurilla ja kaada puolet seoksesta vuokaan.
5. Lisää loput perunasuikale- ja sipuliseoksesta pekonin päälle ja kaada päälle loput kermaseoksesta. Ripottele pintaan parmesaaniraaste.
5. Kypsennä 200 asteessa noin tunti, tai kunnes kiusaus on kypsää.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2