Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA KOTI JA KEIT­TIÖ 3/2015  

Papusalaatti

Papusalaatti on yksinkertainen mutta monipuolinen ruoka. Tämä ruoka sopii erinomaisesti myös juhlien alkupala- tai noutopöytään.

4 an­nos­ta

750 g kas­vik­sia, esi­mer­kik­si pork­ka­naa, pap­ri­kaa ja ke­sä­kur­pit­saa

3 rkl olii­vi­öl­jyä

suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Tar­joi­luun:

6 dl ma­ri­noi­tu­ja pa­pu­ja (ks. oh­je al­la)

noin 4 rkl pa­pu­jen ma­ri­noin­ti­lien­tä

2 dl juus­to­las­tu­ja, esim. vuo­hen­mai­to­gou­daa tai par­me­saa­nia

4 dl vil­li­ru­co­laa

1. Läm­mi­tä uu­ni 175 as­tee­seen. Kuo­ri pork­ka­nat. Leik­kaa kas­vik­set ta­sa­ko­koi­sik­si pa­loik­si. Lai­ta pa­lat lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le uu­ni­pel­lil­le. Pirs­kot­te­le pääl­le öl­jyä. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Pais­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 40 mi­nuut­tia tai kun­nes kas­vik­set ovat kyp­siä.

2. Yh­dis­tä kas­vik­set ja ma­ri­noi­dut pa­vut. Nos­ta ne tar­joi­lu­va­dil­le ja va­lu­ta pääl­le pa­pu­jen ma­ri­noin­ti­lien­tä. Ri­pot­te­le pääl­le juus­to­las­tu­ja ja ru­co­laa.

Ma­ri­noi­dut pa­vut

6 dl kei­tet­ty­jä pa­pu­ja (use­am­pia eri la­je­ja)

(1 dl hie­non­net­tu­ja tuo­rei­ta yrt­te­jä)

Ma­ri­na­di:

1 pie­ni pu­na­si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

3 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 dl ryp­si- tai olii­vi­öl­jyä

1 tl so­ke­ria

½ tl suo­laa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1 tl kui­vat­tua ore­ga­noa

1. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Yh­dis­tä ne sit­ruu­na­me­hun, öl­jyn ja maus­tei­den kans­sa.

2. Li­sää jouk­koon kei­te­tyt, va­lu­te­tut pa­vut. An­na maus­tua kel­mul­la pei­tet­ty­nä vii­le­äs­sä vä­hin­tään yön yli.

Vii­ni­suo­si­tus: Me­he­vän he­del­mäi­nen ja maus­tei­nen Ya­li Carménè­re Na­ti­o­nal Re­ser­va, Chile, 9,99 e