SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 3/2015
4 annosta
750 g kasviksia, esimerkiksi porkkanaa, paprikaa ja kesäkurpitsaa
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
6 dl marinoituja papuja (ks. ohje alla)
noin 4 rkl papujen marinointilientä
2 dl juustolastuja, esim. vuohenmaitogoudaa tai parmesaania
4 dl villirucolaa
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kuori porkkanat. Leikkaa kasvikset tasakokoisiksi paloiksi. Laita palat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Pirskottele päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.
2. Yhdistä kasvikset ja marinoidut pavut. Nosta ne tarjoiluvadille ja valuta päälle papujen marinointilientä. Ripottele päälle juustolastuja ja rucolaa.
Marinoidut pavut
6 dl keitettyjä papuja (useampia eri lajeja)
(1 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä)
Marinadi:
1 pieni punasipuli
2 valkosipulinkynttä
3 rkl sitruunamehua
1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl sokeria
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1 tl kuivattua oreganoa
1. Kuori ja hienonna sipulit. Yhdistä ne sitruunamehun, öljyn ja mausteiden kanssa.
2. Lisää joukkoon keitetyt, valutetut pavut. Anna maustua kelmulla peitettynä viileässä vähintään yön yli.
Viinisuositus: Mehevän hedelmäinen ja mausteinen Yali Carménère National Reserva, Chile, 9,99 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2