Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 11/2012

Papu-kookoscurry

Muhevassa kookosliemessä kypsynyt intialainen papucurry tarjoillaan riisin ja naanleivän kera.

4–5 an­nos­ta

4 dl kei­tet­ty­jä, val­koi­sia pa­pu­ja

1 si­pu­li

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

pala tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

2 rkl öl­jyä

1 tl si­na­pin­sie­me­niä

1 tl cur­rya

½ tl kur­ku­maa

1 tl jau­het­tua ko­ri­an­te­ria

1 prk (400 ml) koo­kos­mai­toa

1 pkt (250 g) kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1 li­me­tin mehu

1 tl suo­laa

Li­säk­si:

tuo­ret­ta, hie­non­net­tua

ko­ri­an­te­ria

1. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Raas­ta in­ki­vää­ri. Kuul­lo­ta si­pu­lei­ta ja in­ki­vää­riä öl­jys­sä het­ki. Li­sää pan­nul­le si­na­pin­sie­me­net ja maus­teet. Kään­te­le het­ki.

2. Hal­kai­se kir­sik­ka­to­maa­tit. Li­sää nyt pan­nul­le koo­kos­mai­to, to­maa­tit ja pa­vut. Kei­tä kas­ti­ket­ta noin 5 mi­nuut­tia, kun­nes to­maa­tit hie­man ha­jo­a­vat.

3. Maus­ta kas­ti­ke li­met­ti­me­hul­la ja suo­lal­la. Ko­ris­te­le kas­ti­ke tuo­reel­la ko­ri­an­te­ril­la. Tar­joi­le li­säk­si kei­tet­tyä rii­siä ja naan­lei­pää.