TEKSTI JA KUVAT ANITA LINDBERG • KÄÄNNÖS MIIA VÄHÄHYYPPÄKoti ja keittiö 10/2015
4 annosta
oliiviöljyä
1 lehtisellerin varsi kuutioina
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 perunaa pikkukuutioina
8 dl vettä
1 tl kasvilsiemitiivistettä tai 1 kasvisliemikuutio
1 porkkana viipaleina
6 kaalinlehteä (esimerkiksi savoijin- tai lehtikaalia) noin 1 cm suikaleina
1 pieni kyssäkaali pieninä kuutioina
1 purkki valkopapuja (tai muita papuja)
15 ohutta viipaletta chorizoa
suolaa ja pippuria
Tarjoiluun:
Rapeaa leipää
1. Kaada oliiviöljyä kattilaan ja paista selleriä, sipulia ja valkosipulia 5–7 minuuttia.
2. Lisää perunakuutiot, vesi ja kasviliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.
3. Lisää porkkana, kaalit, pavut ja chorizo, ja anna kiehua vielä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile leivän kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2