Koti ja keittiö 8/2008
Ohje neljälle
500 g tomaatteja
1 salaattisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 pieni sellerinvarsi
puolikas kurkku
1 keltainen paprika
150 g maalaisleipää (mielellään kuivahtanutta)
puoli nippua persiljaa hienonnettuna
2 rkl pieniä kapriksia
100 g parmesaanijuustoa
Kastike:
3/4 dl oliiviöljyä
2–3 rkl punaviinietikkaa
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Kuutioi leipä. Jos käytät tuoretta leipää, paahda kuutioita kevyesti hetki kuivalla paistinpannulla.
2. Kuori sipuli, lohko se neljään osaan ja viipaloi ohuesti. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese tomaatit, kurkku ja paprika. Lohko tomaatit ja poista siemenet.
3. Halkaise kurkku pitkittäin ja kaavi sisus pois. Leikkaa puolikkaat pitkittäin kahtia ja viipaloi. Halkaise paprika, poista siemenkota ja kanta ja kuutioi paprika.
4. Vuole parmesaanista lastuja juustohöylällä tai kuorimaveitsellä.
5. Sekoita kastikeainekset.
6. Sekoita salaatin raaka-aineet kulhossa, lisää kastike ja kääntele sekaisin. Anna maustua kylmässä vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2