Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 01-02/06

Pannacotta kahdesta suklaasta ja paseerattua karpaloa

Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan...

Val­ko­suk­laa­ker­ros:

2 dl kuo­hu­ker­maa

2 lii­va­tet­ta

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

50 g val­ko­suk­laa­ta

1 rkl so­ke­ria

Mai­to­suk­laa­ker­ros:

2 dl kuo­hu­ker­maa

2 lii­va­te­leh­teä

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

50 g mai­to­suk­laa­ta

1 rkl so­ke­ria

Li­säk­si:

200 g pa­kas­te­kar­pa­loi­ta tai -puo­lu­koi­ta

2 dl to­mu­so­ke­ria

tilk­ka vet­tä

1. Pane lii­vat­teet kyl­mään ve­teen li­ko­a­maan.

2. Su­la­ta kat­ti­las­sa val­ko­suk­laa, ker­ma ja so­ke­rit.

3. Li­sää kuu­maan se­ok­seen lii­vat­teet ja se­koi­ta, kun­nes ne ovat liu­en­neet.

4. Kaa­da val­ko­suk­laa­se­os an­nos­vuo­kien poh­jal­le ja pane jääh­ty­nei­nä pa­kas­ti­meen noin tun­nik­si tai kun­nes pin­ta on hyy­ty­nyt.

5. Val­mis­ta mai­to­suk­laa­ker­ros sa­maan ta­paan ja jaa jääh­ty­nyt seos an­nos­vuo­kiin jo hyy­ty­neen ker­rok­sen pääl­le. Pane an­nok­set pei­tet­tyi­nä vii­le­ään noin 3–4 tun­nik­si.

6. Ota si­vuun ko­ko­nai­sia kar­pa­loi­ta ko­ris­te­lua var­ten. Kei­tä lo­put kar­pa­lot ja so­ke­ri kat­ti­las­sa peh­meik­si. Pa­see­raa seos sii­vi­län läpi ja ohen­na tar­vit­ta­es­sa ve­del­lä. Tar­joa seos kar­pa­loil­la ko­ris­tel­tu­jen pan­na­cot­tien kans­sa.