Koti ja Keittiö 11/07
4 broilerin rintafileetä
Paistamiseen:
margariinia tai voita
suolaa ja valkopippuria
Kastike:
50 g kuivattuja, pehmeitä luumuja
1 1/2 dl vettä
1 pieni valkosipulinkynsi murskattuna
tilkka öljyä
1 sitruunamehua
vajaa 1/2 tl suolaa
ripaus sokeria
ripaus cayennenpippuria
1. Sulata rasva pannulla ja paista kuivatut, huoneenlämpöiset rintafileet pinnaltaan kauniin kullanrus-keiksi.
2. Nosta fileet uunivuokaan ja huuhdo pannulta paistamisessa irronnut liemi vuoan pohjalle. Mausta pinta suolalla ja valkopippurilla. Paista fileitä uunissa 200 asteessa, kunnes ne ovat kypsiä eli liha on vaaleaa ja siitä irtoava neste on kirkasta.
3. Valmista kastike. Kiehauta luumut pehmeiksi vedessä. Soseuta ne sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää sitruunamehu.
4. Kuullota toisessa kattilassa öljyssä murskattu valkosipulinkynsi.
5. Yhdistä luumusoseeseen valkosipuli ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
6. Mausta kastike sitruunamehulla, suolalla, sokerilla ja cayennenpippurilla.
7. Tarjoa broileri ja kastike esim. pähkinäisen riisiseoksen ja keitettyjen papujen kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2