Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 11/07

Paistettu broileri ja luumukastike

Sulata rasva pannulla ja paista kuivatut, huoneenlämpöiset rintafileet pinnaltaan kauniin kullanrus-keiksi...

4 broi­le­rin rin­ta­fi­lee­tä

Pais­ta­mi­seen:

mar­ga­rii­nia tai voi­ta

suo­laa ja val­ko­pip­pu­ria

Kas­ti­ke:

50 g kui­vat­tu­ja, peh­mei­tä luu­mu­ja

1 1/2 dl vet­tä

1 pie­ni val­ko­si­pu­lin­kyn­si murs­kat­tu­na

tilk­ka öl­jyä

1 sit­ruu­na­me­hua

va­jaa 1/2 tl suo­laa

ri­paus so­ke­ria

ri­paus ca­yen­nen­pip­pu­ria

1. Su­la­ta ras­va pan­nul­la ja pais­ta kui­va­tut, huo­neen­läm­pöi­set rin­ta­fi­leet pin­nal­taan kau­niin kul­lan­rus-keik­si.

2. Nos­ta fi­leet uu­ni­vuo­kaan ja huuh­do pan­nul­ta pais­ta­mi­ses­sa ir­ron­nut lie­mi vuo­an poh­jal­le. Maus­ta pin­ta suo­lal­la ja val­ko­pip­pu­ril­la. Pais­ta fi­lei­tä uu­nis­sa 200 as­tees­sa, kun­nes ne ovat kyp­siä eli liha on vaa­le­aa ja sii­tä ir­to­a­va nes­te on kir­kas­ta.

3. Val­mis­ta kas­ti­ke. Kie­hau­ta luu­mut peh­meik­si ve­des­sä. So­seu­ta ne sau­va­se­koit­ti­mel­la ta­sai­sek­si. Li­sää sit­ruu­na­me­hu.

4. Kuul­lo­ta toi­ses­sa kat­ti­las­sa öl­jys­sä murs­kat­tu val­ko­si­pu­lin­kyn­si.

5. Yh­dis­tä luu­mu­so­see­seen val­ko­si­pu­li ja an­na kas­tik­keen kie­hua hil­jal­leen noin 5 mi­nuut­tia.

6. Maus­ta kas­ti­ke sit­ruu­na­me­hul­la, suo­lal­la, so­ke­ril­la ja ca­yen­nen­pip­pu­ril­la.

7. Tar­joa broi­le­ri ja kas­ti­ke esim. päh­ki­näi­sen rii­si­se­ok­sen ja kei­tet­ty­jen pa­pu­jen kera.