Artikkeli

Koti ja keit­tiö jou­lu­lii­te 2003

Pähkinäpalat

Mittaa kulhoon mantelit, pähkinät, kaneli ja vehnäjauhot. kuumenna hunaja ja sokeri kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa koko ajan sekoittaen...

100 g kuo­rit­tu­ja man­te­lei­ta

100 g ko­ko­nai­sia has­sel­päh­ki­nöi­tä

50 g kuo­rit­tu­ja pis­taa­si­päh­ki­nöi­tä

1/2 tl ka­ne­lia

va­jaa 1 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl juok­se­vaa hu­na­jaa

1 1/2 dl so­ke­ria

100 g tum­maa suk­laa­ta

1. Mit­taa kul­hoon man­te­lit, päh­ki­nät, ka­ne­li ja veh­nä­jau­hot. kuu­men­na hu­na­ja ja so­ke­ri kie­hu­vak­si pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa koko ajan se­koit­ta­en. An­na kie­hua voi­mak­kaas­ti mi­nuu­tin ajan. Nos­ta kat­ti­la lie­del­tä ja li­sää pa­loi­tel­tu suk­laa. An­na seis­tä, kun­nes suk­laa on su­la­nut. Li­sää lo­puk­si päh­ki­nä-jau­ho­se­os.

2. Vuo­raa pie­nen ne­lis­kul­mai­sen vuo­an (noin 20 x 20 cm) poh­ja lei­vin­pa­pe­ril­la. Voi­te­le vuo­an reu­nat ja lei­vin­pa­pe­ri­poh­ja huo­lel­li­ses­ti.

3. Kaa­da mas­sa vuo­kaan ja pais­ta uu­nis­sa 160 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia. Leik­kaa jääh­ty­nee­nä ne­li­öik­si tai vii­pa­leik­si.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ