6-8 viipaletta
200 g saksanpähkinöitä
2 dl vaaleaa muscovado tai ruokokidesokeria
4 valkuaista
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
Kostutusliemi:
2 rkl sitruunamehua
2 rkl appelsiinimehua
2 rkl vettä
2 rkl sokeria
1/2 dl mantelilikööriä
Tarjoiluun:
tuoreita viikunoita tai muita hedelmiä
Hunajajogurtti:
1/2 l maustamatonta jogurttia
4 rkl juoksevaa hunajaa
1. Voitele ja korppujauhota huolellisesti pyöreä (halkaisijaltaan noin 20 cm) irtopohjavuoka. Vuoraa kahvinsuodatin suodatinpaperilla ja kaada siihen jogurtti valumaan. Anna valua noin tunnin ajan. Jauha pähkinät hienoksi monitoimikoneessa.
2. Sekoita yhteen pähkinäjauhe, sokeri ja valkuaiset. Lisää lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kardemumma. Levitä taikina kakkuvuokaan.
3. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia, kunnes se on vaaleanruskea ja irtoaa vuoan reunoista. Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.
4. Mittaa kattilaan kaikki kostutusliemen ainekset likööriä lukuun ottamatta. Kuumenna lähes kiehuvaksi ja lisää lopuksi likööri. Lusikoi lämmin liemi tarjoiluvadille nostetun kakun päälle. Anna kakun vetäytyä noin puolen tunnin ajan. Koristele tuoreilla viikunoilla tai muilla haluamillasi hedelmillä.
5. Tarjoile hunajajogurtin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2