Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 04/2006

Pähkinä-appel­sii­ni­suk­laa­palat

Kahvipöydän makupalat syntyvät suklaasta ja pähkinöistä viileässä kovettamalla.

(noin 14 pa­laa)

150 g mai­to­suk­laa­ta

50 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

100 g cas­hew­päh­ki­nää

1 dl pin­jan­sie­me­niä tai

man­te­li­rou­het­ta

1 dl ru­si­noi­ta

puo­len ap­pel­sii­nin raas­tet­tu

kuo­ri

Pääl­le:

50 g ta­lous- tai mai­to­suk­laa­ta

25 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Ko­ris­te­luun:

Ame­ri­kan­pas­til­le­ja tai mui­ta suk­laa­ma­kei­sia

1. Su­la­ta pa­loi­tel­tu suk­laa ja voi mie­dol­la läm­möl­lä mik­ros­sa tai ve­si­hau­tees­sa.

2. Murs­kaa päh­ki­nät ha­lu­tes­sa­si kar­ke­ak­si rou­heek­si. Se­koi­ta päh­ki­nät, pin­jan­sie­me­net tai man­te­li­rou­he, ru­si­nat ja ap­pel­sii­nin­kuo­ri­raas­te suk­laa­su­laan. Se­koi­ta seos ta­sai­sek­si.

3. Ku­moa seos suo­ra­kai­teen muo­toi­sen vuo­an poh­jal­le lei­vin­pa­pe­ril­le. Pai­ne­le seos ta­sai­sek­si ker­rok­sek­si ja pane vii­le­ään puo­lek­si tun­nik­si.

4. Su­la­ta pääl­lys­teen suk­laa ja ras­va mie­dol­la läm­möl­lä mik­ros­sa tai ve­si­hau­tees­sa. Le­vi­tä seos päh­ki­nä­ker­rok­sen pääl­le, ko­ris­te­le kar­keil­la ja nos­ta vii­le­ään ko­vet­tu­maan noin tun­nik­si.

5. Leik­kaa an­nos­pa­loik­si ja tar­joa pik­ku­lei­pien ta­paan.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ