Artikkeli

Päärynävaahto

Tarjoa hunajalla tai vaahte­ra­sii­ra­pilla pisaroituna.

4 pää­ry­nää

1 va­nil­ja­tan­ko

vet­tä

3 dl luon­non­jo­gurt­tia

2 dl kuo­hu­ker­maa

vaah­te­ra­sii­rap­pia tai

hu­na­jaa

1. Kuo­ri ja kuu­ti­oi pää­ry­nät. Kuu­men­na kat­ti­las­sa tilk­ka vet­tä va­nil­ja­tan­gon kans­sa ja höy­ry­tä pää­ry­nä­kuu­ti­ot lie­mes­sä peh­meik­si. An­na jääh­tyä.

2. Va­lu­ta luon­non­jo­gurt­ti. Jos käy­tät kreik­ka­lais­ta luon­non­jo­gurt­tia, se on kyl­lin pak­sua va­lut­ta­mat­ta. Vaah­do­ta ker­ma ja se­koi­ta jo­gur­tin jouk­koon. Li­sää pää­ry­nät.

3. Jaa vaah­to la­sei­hin ja tar­joa hu­na­jal­la tai vaah­te­ra­sii­ra­pil­la pi­sa­roi­tu­na.

Koti ja keit­tiö 12/2002