Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA­Ko­ti ja keit­tiö 3/2014

Päärynä-mante­li­ma­sa­riinit

Mantelilla maustetuissa vuokaleivoksissa eli masariineissa on makuyllätyksenä päärynä.

noin 14 kpl

Tai­ki­na:

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

½ tl lei­vin­jau­het­ta

3 rkl so­ke­ria

100 g kyl­mää voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 muna

Täy­te:

1 iso pää­ry­nä

50 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 tl ka­ne­lia

150 g man­te­li­mas­saa

2 mu­naa

4 rkl veh­nä­jau­ho­ja

Kuor­ru­tus:

3 dl to­mu­so­ke­ria

noin 3 rkl sit­ruu­na­me­hua

1. Nypi kui­vat ai­neet se­kai­sin kul­hos­sa tai se­koi­ta ne mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa. Li­sää jouk­koon pa­loi­tel­tu kyl­mä ras­va ja muna. Se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. Kää­ri tai­ki­na kel­muun ja an­na le­vä­tä vii­le­äs­sä täyt­teen teon ajan.

2. Kuo­ri ja kuu­ti­oi pää­ry­nä pie­nik­si kuu­ti­oik­si. Su­la­ta kat­ti­las­sa ruo­ka­lu­si­kal­li­nen ras­vaa ja li­sää jouk­koon pää­ry­nän­pa­lat. Kään­te­le muu­ta­ma mi­nuut­ti ja maus­ta ka­ne­lil­la. Nos­ta jääh­ty­mään.

3. Nos­ta man­te­li­mas­sa, lop­pu peh­meä ras­va, ka­na­mu­nat ja veh­nä­jau­hot mo­ni­toi­mi­ko­nee­seen. Aja no­pe­as­ti ta­sai­sek­si se­ok­sek­si.

4. Jaa tai­ki­na ja pai­ne­le se ma­ta­lien, voi­del­tu­jen ma­sa­rii­ni- tai muf­fi­ni­vuo­kien poh­jal­le ja reu­noil­le. Jaa pää­ry­nät ta­sai­ses­ti vuo­kiin ja täy­tä man­te­li­se­ok­sel­la 2/ 3 osaa vuo­is­ta.

5. Pais­ta ma­sa­rii­ne­ja 200 as­tees­sa uu­nin ala­o­sas­sa noin 20 mi­nuut­tia. Nos­ta lei­vok­set jääh­ty­mään ri­ti­län pääl­le en­nen vuo­as­ta ir­rot­ta­mis­ta.

6. Se­koi­ta to­mu­so­ke­ris­ta ja sit­ruu­na­me­hus­ta pak­suh­ko kuor­ru­te ja le­vi­tä sitä ohu­el­ti jääh­ty­nei­den lei­vos­ten pääl­le.