KATRI SCHRÖDER KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKoti ja keittiö 3/2014
noin 14 kpl
Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
3 rkl sokeria
100 g kylmää voita tai margariinia
1 muna
Täyte:
1 iso päärynä
50 g voita tai margariinia
1 tl kanelia
150 g mantelimassaa
2 munaa
4 rkl vehnäjauhoja
Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
noin 3 rkl sitruunamehua
1. Nypi kuivat aineet sekaisin kulhossa tai sekoita ne monitoimikoneessa. Lisää joukkoon paloiteltu kylmä rasva ja muna. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä viileässä täytteen teon ajan.
2. Kuori ja kuutioi päärynä pieniksi kuutioiksi. Sulata kattilassa ruokalusikallinen rasvaa ja lisää joukkoon päärynänpalat. Kääntele muutama minuutti ja mausta kanelilla. Nosta jäähtymään.
3. Nosta mantelimassa, loppu pehmeä rasva, kanamunat ja vehnäjauhot monitoimikoneeseen. Aja nopeasti tasaiseksi seokseksi.
4. Jaa taikina ja painele se matalien, voideltujen masariini- tai muffinivuokien pohjalle ja reunoille. Jaa päärynät tasaisesti vuokiin ja täytä manteliseoksella 2/ 3 osaa vuoista.
5. Paista masariineja 200 asteessa uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Nosta leivokset jäähtymään ritilän päälle ennen vuoasta irrottamista.
6. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta paksuhko kuorrute ja levitä sitä ohuelti jäähtyneiden leivosten päälle.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2