Koti ja Keittiö 3/08
(Ohje on neljälle hengelle)
4 annosvuokaa
3 munaa
1 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
150 g ranskankermaa
2 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu
2–3 päärynää
ripaus kanelia
3 rkl mantelilastuja
Tarjoiluun:
2 dl kermaa vaahdotettuna
1 rkl konjakkia
1–2 rkl tomusokeria
1. Vaahdota munat ja tomusokeri. Lisää joukkoon kerma ja ranskankerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan erissä samalla sekoittaen. Mausta raastetulla sitruunakuorella.
2. Kuori päärynät, poista siemenkota ja leikkaa päärynät pitkittäin ohuehkoiksi lohkoiksi. Purista päälle sitruunamehu ja ripottele kanelia. 3. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla.
4. Kaada taikina annosvuokiin, painele päälle päärynälohkot ja ripottele pinnalle mantelilastuja.
5. Paista uunissa 175 asteessa noin 15-20 minuuttia.
6. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta konjakilla ja sokerilla. Tarjoa paistoksen kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2