Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 3/08

Päärynäclafoutis

Vaahdota munat ja tomusokeri. Lisää joukkoon kerma ja ranskankerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan erissä samalla sekoittaen. Mausta raastetulla sitruunakuorella...

(Oh­je on nel­jäl­le hen­gel­le)

4 an­nos­vuo­kaa

3 mu­naa

1 dl to­mu­so­ke­ria

2 dl kuo­hu­ker­maa

150 g rans­kan­ker­maa

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

2 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri ja mehu

2–3 pää­ry­nää

ri­paus ka­ne­lia

3 rkl man­te­li­las­tu­ja

Tar­joi­luun:

2 dl ker­maa vaah­do­tet­tu­na

1 rkl kon­jak­kia

1–2 rkl to­mu­so­ke­ria

1. Vaah­do­ta mu­nat ja to­mu­so­ke­ri. Li­sää jouk­koon ker­ma ja rans­kan­ker­ma. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää tai­ki­naan eris­sä sa­mal­la se­koit­ta­en. Maus­ta raas­te­tul­la sit­ruu­na­kuo­rel­la.

2. Kuo­ri pää­ry­nät, pois­ta sie­men­ko­ta ja leik­kaa pää­ry­nät pit­kit­täin ohu­eh­koik­si loh­koik­si. Pu­ris­ta pääl­le sit­ruu­na­me­hu ja ri­pot­te­le ka­ne­lia. 3. Paah­da man­te­li­las­tut kui­val­la pan­nul­la.

4. Kaa­da tai­ki­na an­nos­vuo­kiin, pai­ne­le pääl­le pää­ry­nä­loh­kot ja ri­pot­te­le pin­nal­le man­te­li­las­tu­ja.

5. Pais­ta uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 15-20 mi­nuut­tia.

6. Vaah­do­ta ker­ma peh­me­äk­si vaah­dok­si ja maus­ta kon­ja­kil­la ja so­ke­ril­la. Tar­joa pais­tok­sen kans­sa.