3 1/2 dl kuohukermaa
4 keltuaista
3/4 dl demerarasokeria
(ripaus sahramia)
Päälle:
2 rkl demerarasokeria
1. Kiehauta kerma kattilassa.
Nosta kattila pois levyltä.
2. Sekoita keltuaiset ja sokeri.
Älä vatkaa, sillä tällöin vanukasseokseen
muodostuu
kuplia ja rakenteesta tulee
epätasainen.
3. Kaada kuuma kerma keltuais-
sokeriseokseen. Lisää
halutessasi hyppysellinen sahramia. Sekoita mutta älä
vatkaa. Hämmennä vanukasseosta,
kunnes sokeri on
liuennut. Jaa seos voitelemattomiin,
pieniin annosvuokiin,
esimerkiksi kohokasvuokiin.
4. Kypsennä vanukkaita
110-asteisessa uunissa noin
45 minuuttia. Anna niiden
jäähtyä huoneenlämmössä.
5. Kytke uuni 250 asteen
grillilämpöön. Ripottele vanukkaiden
päälle 2 rkl sokeria.
Työnnä vuoat uuniin ja
anna vanukkaiden pinnan
saada hieman väriä. Ole
tarkkana, sillä sokeri palaa
herkästi.
Koti ja keittiö 1-2/2004
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2