Artikkeli

Paahtovanukas

3 1/2 dl kuo­hu­ker­maa

4 kel­tu­ais­ta

3/4 dl de­me­ra­ra­so­ke­ria

(ri­paus sah­ra­mia)

Pääl­le:

2 rkl de­me­ra­ra­so­ke­ria

1. Kie­hau­ta ker­ma kat­ti­las­sa.

Nos­ta kat­ti­la pois le­vyl­tä.

2. Se­koi­ta kel­tu­ai­set ja so­ke­ri.

Älä vat­kaa, sil­lä täl­löin va­nu­kas­se­ok­seen

muo­dos­tuu

kup­lia ja ra­ken­tees­ta tu­lee

epä­ta­sai­nen.

3. Kaa­da kuu­ma ker­ma kel­tu­ais-

so­ke­ri­se­ok­seen. Li­sää

ha­lu­tes­sa­si hyp­py­sel­li­nen sah­ra­mia. Se­koi­ta mut­ta älä

vat­kaa. Häm­men­nä va­nu­kas­se­os­ta,

kun­nes so­ke­ri on

liu­en­nut. Jaa seos voi­te­le­mat­to­miin,

pie­niin an­nos­vuo­kiin,

esi­mer­kik­si ko­ho­kas­vuo­kiin.

4. Kyp­sen­nä va­nuk­kai­ta

110-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin

45 mi­nuut­tia. An­na nii­den

jääh­tyä huo­neen­läm­mös­sä.

5. Kyt­ke uu­ni 250 as­teen

gril­li­läm­pöön. Ri­pot­te­le va­nuk­kai­den

pääl­le 2 rkl so­ke­ria.

Työn­nä vuo­at uu­niin ja

an­na va­nuk­kai­den pin­nan

saa­da hie­man vä­riä. Ole

tark­ka­na, sil­lä so­ke­ri pa­laa

her­käs­ti.

Koti ja keit­tiö 1-2/2004