Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 06-07/07

Paahtomaissit ja chilivoi

8 tuo­ret­ta, kyp­sää mais­sin­täh­kää kuo­ri­neen

maun mu­kaan suo­laa

Chi­li­voi:

100 g voi­ta

1/2 pu­nai­ses­ta chi­lis­tä

1 rkl sil­put­tua per­sil­jaa

1 tl sit­ruu­na­me­hua

1. Val­mis­ta chi­li­voi. Silp­pua chili ja yh­dis­tä silp­pu lop­pui­hin maus­te­voin ai­nek­siin. Kää­ri voi voi­pa­pe­rin si­sään tan­gok­si ja pane pa­kas­ti­meen vä­hin­tään puo­lek­si tun­nik­si.

2. Huuh­do mais­sin­täh­kät kyl­män, juok­se­van ve­den al­la, mut­ta älä pois­ta kuo­ria.

3. Paah­da mais­sin­täh­kiä uu­nis­sa 225 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia, kun­nes täh­kät ovat kyp­siä.

4. An­na mais­sin­täh­kien jääh­tyä hie­man ja revi sit­ten kuo­ret ir­ti. Paah­da mais­sei­hin vie­lä paah­to­pin­taa pa­ri­lal­la ja tar­joa kuu­ma­na chi­li­voin kans­sa.