Artikkeli

Koti ja keit­tiö 12/2005

Paahdetut perunat

Kuori ja paloittele perunat neljään osaan. Keitä niitä 5-8 minuuttia vähässä vedessä. Kaada vesi pois ja levitä peruna pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan...

1 kg pe­ru­noi­ta (kiin­te­ää la­ji­ket­ta)

2-3 ko­ko­nais­ta val­ko­si­pu­lia

1 rkl tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

olii­vi­öl­jyä

1. Kuo­ri ja pa­loit­te­le pe­ru­nat nel­jään osaan. Kei­tä nii­tä 5-8 mi­nuut­tia vä­häs­sä ve­des­sä. Kaa­da vesi pois ja le­vi­tä pe­ru­na pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le tai uu­ni­vuo­kaan.

2. Kuo­ri val­ko­si­pu­lin­kyn­net ja le­vi­tä pe­ru­noi­den pääl­le. Ri­pot­te­le pääl­le myös maus­teet ja pirs­ko­ta olii­vi­öl­jyä. Se­koi­ta va­ro­vas­ti ja kyp­sen­nä uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 30-45 mi­nuut­tia.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje