Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 4/2006

Paahdetut munakoisot ja kesäkurpitsat fetajuuston kera

Leikkaa munakoisot ja kesäkurpitsat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy paistin- tai parilapannulla ja paista viipaleet erissä molemmin puolin, kunnes ne saavat hieman väriä...

1 mu­na­koi­so

1 ke­sä­kur­pit­sa

1 rkl öl­jyä

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1/2 ruuk­kua mint­tua

200 g fe­ta­juus­toa

noin 3 rkl pin­jan­sie­me­niä

4 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1. Leik­kaa mu­na­koi­sot ja ke­sä­kur­pit­sat pit­kit­täin ohuik­si vii­pa­leik­si. Kuu­men­na öl­jy pais­tin- tai pa­ri­la­pan­nul­la ja pais­ta vii­pa­leet eris­sä mo­lem­min puo­lin, kun­nes ne saa­vat hie­man vä­riä. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

2. Paah­da pin­jan­sie­me­net kuu­mal­la pan­nul­la.

3. Ko­koa lau­ta­sil­le tai tar­joi­lu­va­dil­le paah­det­tu­ja kas­vis­vii­pa­lei­ta. Ri­pot­te­le pääl­le paah­det­tu­ja pin­jan­sie­me­niä, tuo­rei­ta min­tun­leh­tiä ja mu­ren­net­tua fe­ta­juus­toa. Pirs­ko­ta lo­puk­si olii­vi­öl­jyä ja bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa.