Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAUS­JÄR­JES­TE­LYT MARI HAR­JU­LA JA MIA LUND­BERG KU­VAU­SA­VUS­TA­JA AN­JA LEP­PÄ­NEN • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN KOTI JA KEIT­TIÖ 4/2013

Paahdetut kasvikset

Paahdetut kasvikset ryyditetään timjamiöljyllä.

4–6 an­nos­ta

1 iso mu­na­koi­so

1 ke­sä­kur­pit­sa

2–3 pu­na­si­pu­lia

1 dl olii­vi­öl­jyä

rei­lus­ti tim­ja­mia ja per­sil­jaa

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

sor­mi­suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Pil­ko kas­vik­set rei­luik­si pa­loik­si.

2. Lai­ta kas­vik­set pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le tai uu­ni­vuo­kaan. Va­le­le öl­jyl­lä ja li­sää pääl­le rei­lus­ti yrt­te­jä. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lit ja ri­pot­te­le kas­vis­ten pääl­le.

3. Ri­pot­te­le pääl­le vie­lä suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria. Kään­te­le va­ro­vas­ti.

4. Paah­da uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia.