Koti ja keittiö 6-7/2008
2 punaista paprikaa
1-2 valkosipulinkynttä
1 kuivattu, punainen chilipalko
1 pala kuivahtanutta, vaaleaa leipää
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl hunajaa
ripaus suolaa
1 dl oliiviöljyä
1. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kanta. Laita paprikanpuolikkaat kuoripuoli ylöspäin pellille leivinpaperille. Kypsennä paprikoita uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan. Jäähdytä paprikat ja poista kuoret. Paloittele paprikat.
2. Laita paprikat ja kuoritut valkosipulinkynnet tehosekoittimeen. Murenna joukkoon chili ja leipä.
3. Lisää mausteet ja öljy ja sekoita, kunnes seos on tasaista tahnaa. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.
4. Tarjoa esimerkiksi uunissa paahdettujen perunoiden tai grillatun lihan kanssa.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ