Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2008

Paahdettu mojokastike

2 pu­nais­ta pap­ri­kaa

1-2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 kui­vat­tu, pu­nai­nen chi­li­pal­ko

1 pala kui­vah­ta­nut­ta, vaa­le­aa lei­pää

1 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

1 tl hu­na­jaa

ri­paus suo­laa

1 dl olii­vi­öl­jyä

1. Hal­kai­se pap­ri­kat, pois­ta sie­me­net ja kan­ta. Lai­ta pap­ri­kan­puo­lik­kaat kuo­ri­puo­li ylös­päin pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le. Kyp­sen­nä pap­ri­koi­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia, kun­nes ne saa­vat hie­man vä­riä pin­taan. Jääh­dy­tä pap­ri­kat ja pois­ta kuo­ret. Pa­loit­te­le pap­ri­kat.

2. Lai­ta pap­ri­kat ja kuo­ri­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net te­ho­se­koit­ti­meen. Mu­ren­na jouk­koon chili ja lei­pä.

3. Li­sää maus­teet ja öl­jy ja se­koi­ta, kun­nes seos on ta­sais­ta tah­naa. An­na maus­tua jää­kaa­pis­sa en­nen tar­jo­a­mis­ta.

4. Tar­joa esi­mer­kik­si uu­nis­sa paah­det­tu­jen pe­ru­noi­den tai gril­la­tun li­han kans­sa.