Koti ja keittiö 8/2010 KUVA ARTO VUOHELAINEN
4 annosta
4 vihreää, kirpeää omenaa
2 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl makeaa omenasiideriä
1 kanelitanko
yhden sitruunan mehu
2–3 rkl calvadosta
1. Mittaa sokeri, siideri ja kanelitanko kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia. Jäähdytä sokeriliemi, poista kanelitanko.
2. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuutioiksi. Laita omenakuutiot ja sitruunamehu kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon jäähtynyt sokeriliemi ja calvados.
3. Laita seos jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä 20–30 minuuttia. Kaada sorbetti pakastusrasiaan ja säilytä pakastimessa tarjoiluun saakka.
Vinkki! Sorbetti onnistuu myös ilman jäätelökonetta. Jäädytä sorbettimassaa pakastimessa ja sekoita tunnin välein 3–4 kertaa, jotta siitä tulee kuohkeaa.
Valmistusaika: noin 50 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2