Koti ja keittiö 4/2011 KUVA SANNA PEURAKOSKI
n. 8 annosta
1 muna
3 dl (täys)maitoa
8-10 leipä- tai pullaviipaletta
1 tl kanelia
n. 75 g huoneenlämpöistä (luomukirnu)voita
Täyte:
2 omenaa
2 rkl voita
2 rkl (fariini)sokeria
Tarjoiluun:
1 prk (2 dl) kinuskikastiketta
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Kuori ja kuutioi omenat. Mittaa ne pannulle voin ja sokerin kanssa. Paista miedohkolla lämmöllä välillä sekoitellen noin
10 minuuttia.
3. Vatkaa munat ja maito sekaisin. Mausta seos kanelilla.
4. Levitä leipäviipaleille voita. Kasta leipäpalat munamaitoon ja lado kerros leipiä voipuoli ylöspäin voideltuun uunivuokaan. Lusikoi päälle omenakuutiot. Nosta päälle toinen kerros leipiä. Kaada loput munamaidosta vuokaan.
5. Paista uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes vuoka on hyytynyt. Tarjoile kinuskikastikkeen kanssa.
Valmistusaika: 50 min
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: n. 14 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2