Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/2008

Omena-mascar­po­ne­jäädyke

Kuori omenat tarvittaessa. Poista siemenkodat ja lohko omenat. Laita omenat kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri ja sitruunamehu...

4 - 6 an­nos­ta

Ome­na­hil­lo­ke:

3 kir­pe­ää ome­naa

2 rkl ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

1/2 dl sit­ruu­na­me­hua

1 va­nil­ja­tan­ko

Jää­dy­ke­mas­sa:

2 dl vis­pi- tai kuo­hu­ker­maa

1 prk (250 g) mas­car­po­ne­juus­toa

2 kel­tu­ais­ta

1 dl to­mu­so­ke­ria

(ri­paus ka­ne­lia)

1/2 tl kar­de­mum­maa

Bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka­sii­rap­pi:

3/4 dl vaa­le­aa sii­rap­pia

2 - 3 rkl vaa­le­aa bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

Ko­ris­teek­si:

kui­vat­tu­ja ome­noi­ta

1. Kuo­ri ome­nat tar­vit­ta­es­sa. Pois­ta sie­men­ko­dat ja loh­ko ome­nat. Lai­ta ome­nat kat­ti­laan ja mit­taa jouk­koon so­ke­ri ja sit­ruu­na­me­hu. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­ko ja lai­ta kat­ti­laan. Kuu­men­na ja an­na kie­hua hil­jal­leen noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes ome­nat hie­man peh­me­ne­vät. An­na jääh­tyä ja pois­ta va­nil­ja­tan­ko.

2. Vaah­do­ta ker­ma ja li­sää mas­car­po­ne­juus­to. Vaah­do­ta kel­tu­ai­set ja so­ke­ri. Yh­dis­tä vaah­dot kes­ke­nään ja li­sää maus­teet. Pyö­räy­tä mas­saan jääh­ty­nyt ome­na­hil­lo­ke.

3. An­nos­te­le jää­dy­ke­mas­sa pa­kas­tuk­sen kes­tä­viin jäl­ki­ruo­ka­kul­hoi­hin tai la­sei­hin ja lai­ta pa­kas­ti­meen jää­ty­mään vä­hin­tään 2 - 4 tun­nik­si, mie­lel­lään seu­raa­van päi­vään.

4. Ota jää­dyk­keet huo­neen­läm­pöön hie­man en­nen tar­jo­a­mis­ta. Se­koi­ta sii­rap­pi ja bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka ja va­lu­ta se­os­ta jää­dyk­kei­den pääl­le. Ko­ris­te­le kui­va­tuil­la ome­na­pa­loil­la.