Koti ja Keittiö 09/06
(6–8 annosta)
4–6 omenaa
Pohja:
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl tomusokeria
ripaus suolaa
175 g voita tai margariinia
3 keltuaista
Pohjan paistamiseen:
3–4 dl kuivattuja herneitä tai riisiä
Täyte:
180 g (3 pss) mantelijauhetta
125 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
1. Sekoita vehnäjauhot, tomusokeri ja suola. Nypi joukkoon voi. Lisää keltuaiset ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääräise taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
2. Sekoita mantelijauhot pehmeään rasvaan. Lisää sokeri ja munat ja sekoita tasaiseksi ja kuohkeaksi.
3. Poista omenoista siemenkodat ja lohko hedelmät.
4. Painele tai kauli taikina voideltuun piirasvuokaan. Pistele pohja, vuoraa se foliolla tai leivinpaperilla ja levitä päälle noin 3–4 dl kuivattuja herneitä tai riisiä. Se estää reunojen valahtamisen paistamisen aikana. Esipaista pohjaa uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia. Poista herneet tai riisit ja folio.
5. Kaada esipaistetulle pohjalle mantelitäyte ja painele päälle omenalohkot. Paista piirasta vielä 30–40 minuuttia, kunnes se on kypsä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2