Artikkeli

Omenalisäke savukalalle

Lohko omenat kookkaiksi paloiksi. Puolita aprikoosit, joista kivet on poistettu. Pilko pesty purjo...

2 isoa ome­naa

6-8 tuo­ret­ta ap­ri­koo­sia

1/2 kes­ki­ko­koi­nen pur­jo

1 dl ru­si­noi­ta

1 dl vaa­le­aa sii­rap­pia

1/2 dl ome­na­vii­nie­tik­kaa

2 murs­kat­tua val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 tl suo­laa

ri­paus ca­yen­ne­pip­pu­ria

1. Loh­ko ome­nat kook­kaik­si pa­loik­si. Puo­li­ta ap­ri­koo­sit, jois­ta ki­vet on pois­tet­tu. Pil­ko pes­ty pur­jo.

2. Pane kat­ti­laan sii­rap­pi, vii­nie­tik­ka, murs­kat­tu val­ko­si­pu­li ja suo­la ja kei­tä se­os­ta ko­koon noin 5 mi­nuut­tia.

3. Li­sää se­kaan lo­put ai­nek­set ja kuu­men­na no­pe­as­ti kie­hu­vak­si.

4. Maus­ta ja tar­joa jääh­ty­nee­nä sa­vu­ka­lan kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ