Artikkeli

 MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA AN­JA LEP­PÄ­NEN  •KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 9/2014

Omena-juustosalaatti

Sinihomejuusto ja saksanpähkinät täydentävät omenaista salaattia, joka viimeistellään kokojyvä-sinap­pi­kas­tik­keella.

4 an­nos­ta

noin 1 lit­ra eri­lai­sia sa­laat­te­ja (esi­mer­kik­si ru­co­laa, puna-man­gol­dia, mi­zu­naa)

2 kir­pe­ää ome­naa

tilk­ka sit­ruu­na­me­hua

50 g sak­san­päh­ki­nöi­tä

150 g ro­qu­e­fort-juus­toa tai jo­tain muu­ta si­ni­ho­me­juus­toa

Kas­ti­ke:

1 rkl di­jo­nin­si­nap­pia

2 rkl olii­vi­öl­jyä

2 rkl päh­ki­nä­öl­jyä

ri­paus so­ke­ria

hie­man rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Huuh­do ja lin­koa sa­laa­tit. Kuo­ri ja loh­ko ome­nat. Pirs­ko­ta sit­ruu­na­me­hua ome­na­loh­koil­le.

2. Aset­te­le sa­laa­tit ja ome­na­loh­kot laa­ke­al­le va­dil­le.

3. Paah­da sak­san­päh­ki­nät ja ri­pot­te­le sa­laa­tin pääl­le. Mu­ren­na pääl­le juus­to.

4. Se­koi­ta kas­tik­keen ai­nek­set kes­ke­nään ja va­lu­ta kas­ti­ke sa­laa­tin pääl­le ta­sai­ses­ti.