Toimittaja Mari Harjula
Kuvat Fabian Björk
noin 3 dl valmista hilloa
250 g omenoita lohkoina
1 dl vettä
yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 ½ dl sokeria
50 g suolatonta voita
2 munaa
1. Kuori ja lohko omenat. Laita lohkotut omenat, vesi ja sitruunankuoriraaste kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes omenat pehmenevät.
2. Soseuta seos tasaiseksi. Jos haluat aivan sileää tahnaa, painele seos vielä siivilän läpi.
3. Kuumenna omenasose vielä kattilassa kiehuvaksi. Lisää sokeri ja voi ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Mausta sitruunamehulla ja keitä vielä 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita munaseos jäähtyneen soseen sekaan.
5. Laita kattila takaisin liedelle. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 10 minuutin ajan, kunnes seos sakenee.
6. Purkita ja säilytä jääkaapissa. Käytä omenacurd kuukauden kuluessa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2