Artikkeli

Toi­mit­ta­ja Mari Har­ju­la

Ku­vat Fa­bi­an Björk

Omenacurd

Lemon curd -sitruunatahnan tapaan omenista, kananmunista ja voista tehty omenacurd sopii leivonnaisten täytteeksi tai tarjottavaksi sellaisenaan esimerkiksi juustojen kera.

noin 3 dl val­mis­ta hil­loa

250 g ome­noi­ta loh­koi­na

1 dl vet­tä

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri ja mehu

2 ½ dl so­ke­ria

50 g suo­la­ton­ta voi­ta

2 mu­naa

1. Kuo­ri ja loh­ko ome­nat. Lai­ta loh­ko­tut ome­nat, vesi ja sit­ruu­nan­kuo­ri­raas­te kat­ti­laan. Kei­tä noin 10 mi­nuut­tia, kun­nes ome­nat peh­me­ne­vät.

2. So­seu­ta seos ta­sai­sek­si. Jos ha­lu­at ai­van si­le­ää tah­naa, pai­ne­le seos vie­lä sii­vi­län läpi.

3. Kuu­men­na ome­na­so­se vie­lä kat­ti­las­sa kie­hu­vak­si. Li­sää so­ke­ri ja voi ja se­koi­ta, kun­nes seos on ta­sais­ta. Maus­ta sit­ruu­na­me­hul­la ja kei­tä vie­lä 10–15 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä.

4. Riko mu­nat kul­hoon ja vat­kaa nii­den ra­ken­ne rik­ki. Se­koi­ta mu­na­se­os jääh­ty­neen so­seen se­kaan.

5. Lai­ta kat­ti­la ta­kai­sin lie­del­le. Kuu­men­na mie­dol­la läm­möl­lä koko ajan se­koit­ta­en noin 10 mi­nuu­tin ajan, kun­nes seos sa­ke­nee.

6. Pur­ki­ta ja säi­ly­tä jää­kaa­pis­sa. Käy­tä ome­na­curd kuu­kau­den ku­lu­es­sa.