Koti ja Keittiö 05/07
(14–16 kpl)
2 dl vettä
1/2 pkt (25 g) tuorehiivaa
6 dl vehnäjauhoa
1/2 tl suolaa
1 muna
75 g margariinia
Täyte:
60 g pekonia
200 g valkosipuli- tai ruohosipulituorejuustoa
1 dl mustia kivettömiä oliiveja
1 muna
Lisäksi:
paperisia muffinivuokia tai muffinipelti
1. Levitä pekonisiivut leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteessa rapeiksi eli noin 10–15 minuuttia. Nosta talouspaperille valumaan ja pilko jäähtyneenä pieniksi paloiksi.
2. Pilko oliivit ja sekoita ne ja pekonisilppu tuorejuustoon.
3. Liuota hiiva viileään veteen.
4. Sekoita jauhot ja suola. Lisää veteen muna ja alusta sekaan jauhot ja loppuvaiheessa margariini.
5. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä ohuehkoksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
6. Levitä täyte puoleen osaan taikinalevyä ja kääri levystä rulla pitkältä täytteettömältä sivulta alkaen.
7. Leikkaa paloiksi ja nostele vuokiin. Pane peitettynä kohoamaan 20 minuutiksi.
8. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2