Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/07

Oliivi-pekonibriossit

Levitä pekonisiivut leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteessa rapeiksi eli noin 10–15 minuuttia. Nosta talouspaperille valumaan ja pilko jäähtyneenä pieniksi paloiksi...

(14–16 kpl)

2 dl vet­tä

1/2 pkt (25 g) tuo­re­hii­vaa

6 dl veh­nä­jau­hoa

1/2 tl suo­laa

1 muna

75 g mar­ga­rii­nia

Täy­te:

60 g pe­ko­nia

200 g val­ko­si­pu­li- tai ruo­ho­si­pu­li­tuo­re­juus­toa

1 dl mus­tia ki­vet­tö­miä olii­ve­ja

1 muna

Li­säk­si:

pa­pe­ri­sia muf­fi­ni­vuo­kia tai muf­fi­ni­pel­ti

1. Le­vi­tä pe­ko­ni­sii­vut lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le ja pais­ta 200 as­tees­sa ra­peik­si eli noin 10–15 mi­nuut­tia. Nos­ta ta­lous­pa­pe­ril­le va­lu­maan ja pil­ko jääh­ty­nee­nä pie­nik­si pa­loik­si.

2. Pil­ko olii­vit ja se­koi­ta ne ja pe­ko­ni­silp­pu tuo­re­juus­toon.

3. Liu­o­ta hii­va vii­le­ään ve­teen.

4. Se­koi­ta jau­hot ja suo­la. Li­sää ve­teen muna ja alus­ta se­kaan jau­hot ja lop­pu­vai­hees­sa mar­ga­rii­ni.

5. Kau­li tai­ki­na jau­ho­te­tul­la lei­vin­pöy­däl­lä ohu­eh­kok­si, suo­ra­kai­teen muo­toi­sek­si le­vyk­si.

6. Le­vi­tä täy­te puo­leen osaan tai­ki­na­le­vyä ja kää­ri le­vys­tä rul­la pit­käl­tä täyt­teet­tö­mäl­tä si­vul­ta al­ka­en.

7. Leik­kaa pa­loik­si ja nos­te­le vuo­kiin. Pane pei­tet­ty­nä ko­ho­a­maan 20 mi­nuu­tik­si.

8. Pais­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la 225 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes pin­ta on saa­nut kau­niin vä­rin.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ