(20-25 kpl)
1/2 l tuoreita nokkosia
5 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1/2 dl siirappia
1/2 dl öljyä
4 dl ruisjauhoja
noin 10 dl vehnäjauhoja
Voiteluun: muna
Koristeluun: auringonkukansiemeniä
1. Mittaa oikea määrä nokkosia painamalla ne tiukasti mittaan. Kiehauta nokkoset runsaassa vedessä ja hienonna ne.
2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon hienonnetut nokkoset, suola, siirappi, öljy ja ruisjauhot.
3. Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina on pehmeää ja kimmoisaa. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
4. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (1-2 sentin paksuiseksi) ja ota siitä muotilla tai esimerkiksi juomalasilla sämpyläpohjia. Nostele pyörylät pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota.
5. Voitele kohonneet sämpylät munalla ja ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.
6. Paista 225 asteessa 10- 15 minuuttia.
Vinkki! Voit korvata nokkoset vastaavalla määrällä tuoretta pinaattia. Käsittele pinaatti nokkosen tapaan ryöppäämällä ennen käyttöä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2