Artikkeli

Nokkossämpylät

(20-25 kpl)

1/2 l tuo­rei­ta nok­ko­sia

5 dl vet­tä

50 g hii­vaa

1 tl suo­laa

1/2 dl sii­rap­pia

1/2 dl öl­jyä

4 dl ruis­jau­ho­ja

noin 10 dl veh­nä­jau­ho­ja

Voi­te­luun: muna

Ko­ris­te­luun: au­rin­gon­ku­kan­sie­me­niä

1. Mit­taa oi­kea mää­rä nok­ko­sia pai­na­mal­la ne tiu­kas­ti mit­taan. Kie­hau­ta nok­ko­set run­saas­sa ve­des­sä ja hie­non­na ne.

2. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää jouk­koon hie­non­ne­tut nok­ko­set, suo­la, sii­rap­pi, öl­jy ja ruis­jau­hot.

3. Li­sää veh­nä­jau­ho­ja vä­hi­tel­len, kun­nes tai­ki­na on peh­me­ää ja kim­moi­saa. An­na tai­ki­nan ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

4. Kau­li tai­ki­na suo­ra­kai­teen muo­toi­sek­si le­vyk­si (1-2 sen­tin pak­sui­sek­si) ja ota sii­tä muo­til­la tai esi­mer­kik­si juo­ma­la­sil­la säm­py­lä­poh­jia. Nos­te­le pyö­ry­lät pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le ja an­na ko­ho­ta.

5. Voi­te­le ko­hon­neet säm­py­lät mu­nal­la ja ri­pot­te­le pin­nal­le au­rin­gon­ku­kan­sie­me­niä.

6. Pais­ta 225 as­tees­sa 10- 15 mi­nuut­tia.

Vink­ki! Voit kor­va­ta nok­ko­set vas­taa­val­la mää­räl­lä tuo­ret­ta pi­naat­tia. Kä­sit­te­le pi­naat­ti nok­ko­sen ta­paan ryöp­pää­mäl­lä en­nen käyt­töä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ