Koti ja keittiö 05/05
(4 annosta)
noin 500 g nuoria nokkosen lehtiä
noin 1 l kana- tai kasvislientä
2–3 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl voita
2 rkl tuoretta timjamia
5 dl risottoriisiä
1 1/4 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl raastettua parmesaania
10 basilikanlehteä
2 rkl hienonnettua persiljaa
1/2 dl kermaa
1. Huuhdo nokkoset ja poista lehdistä kannat. Ryöppää lehdet ja kaada siivilään. Purista vesi pois ja hienonna nokkoset.
2. Kuumenna kana- tai kasvisliemi kiehuvaksi.
3. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Pehmitä sipulit voissa kattilassa. Lisää hienonnettu timjami. Sekoita joukkoon riisi ja kuullota hetki Lisää viini ja 1 dl kanalientä. Anna kiehahtaa ja nesteen imeytyä riisiin.
4. Lisää nyt aina 1 dl kanatai kasvislientä kerrallaan. Kypsennä risottoa, kunnes se on kypsää ja pehmeää, noin 20 minuuttia. Lisää risottoon parmesaaniraaste, hienonnettu persilja ja basilika ja kerma. Kuumenna vielä hetki.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ