Artikkeli

Koti ja keit­tiö 05/05

Nokkosrisotto

Huuhdo nokkoset ja poista lehdistä kannat. Ryöppää lehdet ja kaada siivilään. Purista vesi pois ja hienonna nokkoset.

(4 an­nos­ta)

noin 500 g nuo­ria nok­ko­sen leh­tiä

noin 1 l kana- tai kas­vis­lien­tä

2–3 sa­lot­ti­si­pu­lia

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 rkl voi­ta

2 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia

5 dl ri­sot­to­rii­siä

1 1/4 dl kui­vaa val­ko­vii­niä

1 dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

10 ba­si­li­kan­leh­teä

2 rkl hie­non­net­tua per­sil­jaa

1/2 dl ker­maa

1. Huuh­do nok­ko­set ja pois­ta leh­dis­tä kan­nat. Ryöp­pää leh­det ja kaa­da sii­vi­lään. Pu­ris­ta vesi pois ja hie­non­na nok­ko­set.

2. Kuu­men­na kana- tai kas­vis­lie­mi kie­hu­vak­si.

3. Hie­non­na si­pu­lit ja val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Peh­mi­tä si­pu­lit vois­sa kat­ti­las­sa. Li­sää hie­non­net­tu tim­ja­mi. Se­koi­ta jouk­koon rii­si ja kuul­lo­ta het­ki Li­sää vii­ni ja 1 dl ka­na­lien­tä. An­na kie­hah­taa ja nes­teen imey­tyä rii­siin.

4. Li­sää nyt ai­na 1 dl ka­na­tai kas­vis­lien­tä ker­ral­laan. Kyp­sen­nä ri­sot­toa, kun­nes se on kyp­sää ja peh­me­ää, noin 20 mi­nuut­tia. Li­sää ri­sot­toon par­me­saa­ni­raas­te, hie­non­net­tu per­sil­ja ja ba­si­li­ka ja ker­ma. Kuu­men­na vie­lä het­ki.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ