Koti ja keittiö 05/05
(4 annosta)
noin 500 g nuoria nokkosen lehtiä
noin 1 l kana- tai kasvislientä
2–3 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl voita
2 rkl tuoretta timjamia
5 dl risottoriisiä
1 1/4 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl raastettua parmesaania
10 basilikanlehteä
2 rkl hienonnettua persiljaa
1/2 dl kermaa
1. Huuhdo nokkoset ja poista lehdistä kannat. Ryöppää lehdet ja kaada siivilään. Purista vesi pois ja hienonna nokkoset.
2. Kuumenna kana- tai kasvisliemi kiehuvaksi.
3. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Pehmitä sipulit voissa kattilassa. Lisää hienonnettu timjami. Sekoita joukkoon riisi ja kuullota hetki Lisää viini ja 1 dl kanalientä. Anna kiehahtaa ja nesteen imeytyä riisiin.
4. Lisää nyt aina 1 dl kanatai kasvislientä kerrallaan. Kypsennä risottoa, kunnes se on kypsää ja pehmeää, noin 20 minuuttia. Lisää risottoon parmesaaniraaste, hienonnettu persilja ja basilika ja kerma. Kuumenna vielä hetki.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2