Mari Harjula • Kuvat Fabian BjörkLISÄTIETOA:Sami Tallberg: Villiyrttikeittokirja Jouni Toivanen: Viettelevät villiyrtit – Luonnon herkkuja arkeen ja juhlaanKatariina Vuori: Nokkonen – Herkkuja ja hyvinvointia suomalaisesta superkasvista KOTI JA KEITTIÖ 5/2016
4–6 annosta
3 dl nokkosia
1 dl hunajaa
3 munaa
2 keltuaista
1 ½ dl sokeria
yhden vaniljatangon siemenet
5 dl kuohukermaa
yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu
Kaurahiutalemuruseos:
1 dl kaurahiutaleita
50 g voita
1 rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria
Tarjoiluun:
tuoreita mustikoita tai muita marjoja
1. Ryöppää nokkoset runsaassa vedessä, valuta ja silppua.Sekoita hunaja joukkoon.
2. Mittaa munat, keltuaiset ja sokeri sekä vaniljatangon sisus teräskulhoon. Vatkaa vesihauteen päällä, kunnes seos on paksua ja vaniljakastikemaista, noin 6–8 minuuttia. Ota kulho pois vesihauteen päältä ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt.
3. Vaahdota kerma ja lisää varovasti muna-sokeriseokseen.
4. Lisää joukkoon myös nokkoshunajaseos sekä sitruunan mehu ja -kuori ja sekoita tasaiseksi.
5. Kaada seos vuokaan ja anna jäätyä pakastimessa vähintään kuusi tuntia.
6. Valmista kauramuru. Paahda kaurahiutaleita kuivalla kuumalla pannulla. Lisää voi ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan samalla sekoitellen. Mausta ja jäähdytä.
7. Ota jäätelökauhalla seoksesta palloja ja tarjoile kaurahiutalemurun ja mustikoiden kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2