Koti ja keittiö 11/2008
Täytteeksi:
sushiriisiä
wasabitahnaa
esim. tonnikalaa, lohta, isoja katkarapuja, jättikatkaravunpyrstöjä tai kampasimpukoita
1. Leikkaa kalat suorakaiteen muotoisiksi viipaleiksi, viipaloi paksut kampasimpukat. Poista ravuista tarvittaessa suoli hammastikun avulla. Tee rapujen vatsapuolelle pitkittäisviilto ja avaa ravut kauniisti.
2. Ota pari ruokalusikallista sushiriisiä ja pyörittele siitä kostutetuin käsin suorakaiteen muotoinen tiivis riisipallo. Sipaise täytteen päälle wasabitahnaa.
3. Ota kalapala tai aukaistu rapu käteen ja paina riisipallo siihen wasabikohdasta kevyesti kiinni. Muotoile riisipalloa vielä kevyesti painellen, jotta siitä tulee mahdollisimman tiivis ja soikea.
Vinkki! Sushiaterian kera juodaan perinteisesti sakea eli riisiviiniä sekä vihreää teetä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2