Artikkeli

Nektariini-vadelmapaistos

(4–6 an­nos­ta)

4–6 nek­ta­rii­nia

1 1/2 dl va­del­mia

3 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

4 mu­nan­val­ku­ais­ta

4 rkl veh­nä­jau­ho­ja

60 g man­te­li­jau­het­ta

3/4 dl so­ke­ria

Vuo­an voi­te­luun:

voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Tar­joi­luun:

1 prk vaah­tou­tu­vaa va­nil­ja­kas­ti­ket­ta

1. Hal­kai­se nek­ta­rii­nit ja pois­ta ki­vet. Loh­ko nek­ta­rii­nit ja li­sää mar­jat ja fa­rii­ni­so­ke­ri ja kaa­da seos pie­niin voi­del­tui­hin an­nos­vuo­kiin.

2. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si. Se­koi­ta veh­nä­jau­hot, man­te­li­jau­he ja so­ke­ri kes­ke­nään ja li­sää vaah­toon. Kaa­da tai­ki­na vuo­kiin he­del­mien ja mar­jo­jen pääl­le.

3. Pais­ta vuo­kia uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 25-30 mi­nuut­tia, kun­nes ne ovat kul­lan­rus­kei­ta.

4. Tar­joi­le kyl­mä­nä tai läm­pi­mä­nä vaah­do­te­tun va­nil­ja­kas­tik­keen kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ