Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Kuva Fo­to­lia

Näin nautiskelet rapuja

Ravut ovat loistavaa seurusteluruokaa: niiden syömisessä riittää askarointia ja maku on aina yhtä nautinnollinen.

Ra­pu­jen syö­mi­ses­sä hyvä apu­vä­li­ne on tyl­sä, ly­hyt­te­räi­nen ra­pu­veit­si. Te­rän kes­kel­lä on rei­kä ra­vun sak­sien kat­kai­sua var­ten.

1. Ir­ro­ta ra­vun sak­set ir­ti ruu­miis­ta ja ime lie­mi ni­ve­lis­tä. Tai­ta sak­sen pie­nem­pi haa­ra ir­ti, nak­sau­ta sen kär­ki au­ki ra­pu­veit­sel­lä ja ime se tyh­jäk­si.

2. Leik­kaa isom­man sak­sen kär­ki au­ki ra­pu­veit­sel­lä ja imai­se me­hut. Avaa sak­sen kyl­ki ja ir­ro­ta li­hat syö­tä­väk­si.

3. Ir­ro­ta sel­kä­pans­sa­ri, kään­nä kuo­ri ja pois­ta vih­reä vat­sa­lauk­ku, jota ei syö­dä. Kaa­vi pans­sa­rin si­säl­lä ole­va her­kul­li­nen ra­pu­voi tal­teen.

4. Vään­nä pyrs­tö ir­ti kes­ki­ruu­miis­ta.

5. Hal­kai­se pyrs­tö ra­pu­veit­sel­lä si­vus­ta ja ir­ro­ta liha. Pois­ta pyrs­tö­li­has­ta ohut mus­tah­ko suo­li, jota ei syö­dä.

Ku­val­li­set oh­jeet ra­pu­jen syön­tiin löy­ty­vät osoit­tees­ta www.pro­ka­la.fi.

Vink­ki! Ra­pu­jen syön­ti on sot­kuis­ta puu­haa jo­ten va­raa riit­tä­vän suu­ret lau­tas­lii­nat tai riit­tä­väs­ti lau­tas­lii­no­ja. Vaat­teet saat suo­jat­tua ra­pu­kau­lu­ril­la.

Hyö­dyn­nä ra­pu­jen kuo­ret

Ke­rää ra­pu­juh­lien jäl­keen ra­vun kuo­ri­ka­sois­ta pans­sa­rit ja sak­set tal­teen ja kei­tä niis­tä mau­kas ra­pu­lie­mi. Lie­mi on lois­ta­va poh­ja kala- ja äy­ri­äis­kei­toil­le ja äy­ri­äis­ri­so­toil­le.

Ra­pu­lie­mi

15 - 20 ra­vun pans­sa­rit ja sak­set

1 - 2 pork­ka­naa

pala juu­ri­sel­le­riä

1 - 2 si­pu­lia

puo­li­kas fen­ko­li

1 - 2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl voi­ta

2 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

2 dl kui­vaa val­ko­vii­niä

1 l ka­la­lien­tä

(noin 2 rkl kon­jak­kia)

1 laa­ke­rin­leh­ti

1 ok­sa tim­ja­mia

1. Huuh­te­le ja kui­vaa ra­pu­juh­lien jäl­keen ra­vun kuo­ret eli pans­sa­rit ja sak­set. Le­vi­tä ne pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le ja kui­vaa uu­nis­sa 180 - 200 as­tees­sa noin puo­li tun­tia. Murs­kaa kui­va­te­tut kuo­ret esi­mer­kik­si li­ha­nui­jal­la.

2. Kuo­ri ja pa­loit­te­le kas­vik­set. Free­saa nii­tä vois­sa kat­ti­las­sa het­ken. Li­sää to­maat­ti­py­ree ja kään­te­le pie­nen ai­kaa. Li­sää sit­ten vii­ni ja ka­la­lie­mi sekä kon­jak­ki sekä maus­teet. Li­sää tar­vit­ta­es­sa vet­tä niin, et­tä kuo­ret ja kas­vik­set peit­ty­vät kun­nol­la. Kei­tä rau­hal­li­ses­ti noin tun­ti.

3. Sii­vi­löi ja jääh­dy­tä lie­mi. Säi­ly­tä kyl­mäs­sä.

Vink­ki! Voit myös pa­kas­taa lie­men. Kei­tä se sil­loin vie­lä ko­koon eli noin puo­leen al­ku­pe­räi­ses­tä mää­räs­tä.

Lue Myös

Ystävänpäivän suklaaherkut

Kokkaa kotona - pistaasi-sitruunapuikot

Hanki nämä varusteet kaveriksi hiiligrillille

Ystävänpäivän suklaaherkut

Kokkaa kotona - pistaasi-sitruunapuikot

Hanki nämä varusteet kaveriksi hiiligrillille

Viisi roseeviiniä kesän ruokapöytään ja seurus­te­lu­juo­maksi

Selkeästi sisustetussa kaksiossa on luvassa mausteisia glögi-iltoja

6 parasta laatuviiniä laivan tax freestä

Ihanat marjaherkut

Maukkaita makuja porkkanasta

Etikka maustaa syysherkut

Ihanat marjaherkut

Maukkaita makuja porkkanasta

Etikka maustaa syysherkut

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 6/2022?

Mansik­ka­mar­mo­roitu juustokakku on kätevä valmistaa pellillinen kerrallaan

Pappilan suojissa on sisus­tus­suun­nit­te­lijan hurmaava koti

Kalliolle kukkulalle nousi vehreä puutarha

Tunnelma kuin englantisessa puutarhassa

Rennot ja näyttävät kakut kevään juhliin: 8 mainiota ohjetta

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Valitse tämän kesän puutar­hap­ro­jektisi

Sisusta olohuone ulos!

Monitasoinen vintagekoti 1950-luvun rivarissa

Vaativaan makuun: Rinnetontille nousi arkkitehdin suunnittelema ekotalo

Keramiik­ka­tai­teilija Laura Itkosen lempiesineet ovat lapsuudenkodista perittyjä

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Kesän klassisin kuosi on reipas raita

Mökkiläisen fiksummat kalusteet ja varusteet

Entinen leipomo on nyt ihastuttava koti maaseudun rauhassa

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Salaatti on parasta kesäruokaa: Näillä välineillä salaatin teko käy kuin itsestään

Kesä on yhtä juhlaa! Inspiroidu kattauksista

Parsa-hollan­dai­se­pii­rakka on kesäjuhlan suolainen sulostuttaja

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.