Artikkeli

Naanleivät ja rahkalevite

Sekoita rahka maitoon, lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota mukaan hiiva. Lisää muna ja öljy...

(8-10 kpl)

1 1/2 dl mai­toa

125 g mai­to­rah­kaa

25 g hii­vaa

1 ka­nan­mu­na

2 rkl öl­jyä

1 tl so­ke­ria

1/2 tl suo­laa

noin 41/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

Voi­te­luun: öl­jyä

Pin­nal­le:

see­sa­min­sie­me­niä

Rah­ka­le­vi­te:

100 g ra­si­a­mar­ga­rii­nia

250 g (1 prk) mai­to­rah­kaa

1 sil­put­tu val­ko­si­pu­lin­kyn­si

tuo­ret­ta per­sil­jaa ja ruo­ho­si­pu­lia

sil­put­tu­na

1. Se­koi­ta rah­ka mai­toon, läm­mi­tä seos kä­den­läm­pöi­sek­si. Liu­o­ta mu­kaan hii­va. Li­sää muna ja öl­jy.

2. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää tai­ki­naan. Alus­ta löy­sä tai­ki­na ta­sai­sek­si. An­na ko­ho­ta läm­pi­mäs­sä, ve­dot­to­mas­sa pai­kas­sa kak­sin­ker­tai­sek­si.

3. Pa­loit­te­le tai­ki­na osiin ja pai­ne­le jau­ho­te­tuin kä­sin ma­ta­lik­si pyö­reik­si ka­kuik­si lei­vin­pa­pe­ril­le pel­lil­le. Ko­ho­ta het­ki, voi­te­le öl­jyl­lä ja ri­pot­te­le pin­nal­le see­sa­min­sie­me­niä.

4. Pais­ta 225 as­tees­sa 10-15 mi­nuut­tia kau­niin rus­keik­si.

5. Val­mis­ta rah­ka­le­vi­te. Li­sää peh­me­ään mar­ga­rii­niin mai­to­rah­ka ja maus­teet. Se­koi­ta le­vi­te ta­sai­sek­si ja kuoh­ke­ak­si.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 45 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 4,00 €

Koti ja keit­tiö 4/2004