Artikkeli

Naan-leipä

Tarjoile ruokien lisäkkeenä.

6 lei­pää

1 1/2 dl vet­tä

1 1/2 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

25 g tuo­re­hii­vaa

1 muna

2 rkl öl­jyä

2 tl so­ke­ria

1 tl suo­laa

1 tl jau­het­tua ko­ri­an­te­ria

1 prk (400 g) säi­löt­ty­jä kik­her­nei­tä

noin 8 dl veh­nä­jau­ho­ja

Voi­te­luun:

vet­tä

2 rkl see­sa­min­sie­me­niä

2 rkl öl­jyä

1. Mu­ren­na hii­va kä­den­läm­pöi­seen vesi-jo­gurt­ti­se­ok­seen. Li­sää muna, öl­jy, so­ke­ri, suo­la ja ko­ri­an­te­ri.

2. Va­lu­ta kik­her­neet hy­vin sii­vi­läs­sä ja li­sää ne nes­tee­seen. Alus­ta tai­ki­naan jau­hot ja vai­vaa tai­ki­na kim­moi­sak­si ja not­ke­ak­si. Pei­tä kul­ho ja ko­ho­ta tai­ki­naa tun­ti.

3. Kuu­men­na pel­lit 250-as­tei­ses­sa uu­nis­sa. Ku­moa tai­ki­na lei­von­ta-alus­tal­le ja jaa se kuu­teen osaan. Ta­put­te­le kul­le­kin pel­lil­le kol­me soi­ke­aa lei­pää. Voi­te­le ne ve­del­lä ja ri­pot­te­le pääl­le see­sa­min­sie­me­niä.

4. Pais­ta lei­piä uu­nin ylä­ta­sos­sa 5-8 mi­nuut­tia, kun­nes ne hie­man rus­kis­tu­vat.

5. Voi­te­le läm­pi­mät lei­vät öl­jyl­lä ja tar­joi­le ruo­kien li­säk­kee­nä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ