Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 03/07

Myslisämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Pane sekaan öljy, siirappi, suola, mysli ja grahamjauhot...

5 dl mai­toa tai vet­tä

50 g hii­vaa

1/2 dl öl­jyä

2–3 rkl vaa­le­aa sii­rap­pia

1 1/2 tl suo­laa

2 dl ome­na-ka­ne­li­mys­liä

1 1/2 dl gra­ham­jau­ho­ja

noin 6 dl veh­nä­jau­ho­ja

Pääl­le:

kur­pit­san- tai au­rin­gon­ku­kan­sie­me­niä

Voi­te­luun:

1 muna

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen nes­tee­seen. Pane se­kaan öl­jy, sii­rap­pi, suo­la, mys­li ja gra­ham­jau­hot.

2. Alus­ta tai­ki­naan veh­nä­jau­hot ja nos­ta pei­tet­ty­nä läm­pi­mään paik­kaan ko­ho­a­maan noin puo­lek­si tun­nik­si.

3. Lei­vo tai­ki­na pit­käk­si, pyö­re­äk­si pöt­kök­si jau­ho­te­tul­la lei­vin­pöy­däl­lä. Leik­kaa pöt­kö viis­tos­ti noin 34–36 kol­mi­on muo­toi­seen pa­laan.

4. Pane pa­lat uu­ni­pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le, pei­tä lii­nal­la ja an­na ko­ho­ta noin 10 mi­nuut­tia.

5. Voi­te­le säm­py­lä­kol­mi­oi­den pin­ta ka­nan­mu­nal­la ja ri­pot­te­le pääl­le sie­me­niä.

6. Pais­ta säm­py­löi­tä uu­nin kes­ki­ta­sol­la 225 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes pin­ta on saa­nut kau­niin rus­ke­an vä­rin.

7. Hal­kai­se jääh­ty­neet säm­py­lät ja si­pai­se vä­liin mar­ga­rii­nia. Täy­tä mie­lei­sil­lä juus­to- tai leik­ke­le­sii­vuil­la ja kas­vik­sil­la me­he­vik­si ret­kie­väik­si.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ