Koti ja Keittiö 03/07
5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
1/2 dl öljyä
2–3 rkl vaaleaa siirappia
1 1/2 tl suolaa
2 dl omena-kanelimysliä
1 1/2 dl grahamjauhoja
noin 6 dl vehnäjauhoja
Päälle:
kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä
Voiteluun:
1 muna
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Pane sekaan öljy, siirappi, suola, mysli ja grahamjauhot.
2. Alusta taikinaan vehnäjauhot ja nosta peitettynä lämpimään paikkaan kohoamaan noin puoleksi tunniksi.
3. Leivo taikina pitkäksi, pyöreäksi pötköksi jauhotetulla leivinpöydällä. Leikkaa pötkö viistosti noin 34–36 kolmion muotoiseen palaan.
4. Pane palat uunipellille leivinpaperille, peitä liinalla ja anna kohota noin 10 minuuttia.
5. Voitele sämpyläkolmioiden pinta kananmunalla ja ripottele päälle siemeniä.
6. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin.
7. Halkaise jäähtyneet sämpylät ja sipaise väliin margariinia. Täytä mieleisillä juusto- tai leikkelesiivuilla ja kasviksilla meheviksi retkieväiksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2