Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/06

Mustik­ka­vuo­ka­leipä

Sekoita kulhossa vesi, mustikat, siirappi, öljy ja suola...

(1 lei­pä)

3 dl vet­tä

2 dl mus­ti­koi­ta

1 dl sii­rap­pia

1 rkl öl­jyä

1–1 1/2 tl suo­laa

5 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 1/2 dl ruis­jau­ho­ja

1/2 dl pel­la­van­sie­me­niä

1 tl soo­daa

1. Se­koi­ta kul­hos­sa vesi, mus­ti­kat, sii­rap­pi, öl­jy ja suo­la.

2. Se­koi­ta jau­hot ja pel­la­van­sie­me­net kes­ke­nään ja li­sää soo­da.

3. Alus­ta jau­ho­se­os vesi-mus­tik­ka­se­ok­seen löy­säh­kök­si tai­ki­nak­si.

4. Voi­te­le puo­len­tois­ta lit­ran ve­toi­nen lei­pä­vuo­ka ja le­vi­tä tai­ki­na vuo­kaan.

5. Pais­ta kes­ki­ta­sol­la 175 as­tees­sa noin 60 mi­nuut­tia, kun­nes lei­pä on kyp­sä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ