Koti ja Keittiö 08/06
(1 leipä)
3 dl vettä
2 dl mustikoita
1 dl siirappia
1 rkl öljyä
1–1 1/2 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl ruisjauhoja
1/2 dl pellavansiemeniä
1 tl soodaa
1. Sekoita kulhossa vesi, mustikat, siirappi, öljy ja suola.
2. Sekoita jauhot ja pellavansiemenet keskenään ja lisää sooda.
3. Alusta jauhoseos vesi-mustikkaseokseen löysähköksi taikinaksi.
4. Voitele puolentoista litran vetoinen leipävuoka ja levitä taikina vuokaan.
5. Paista keskitasolla 175 asteessa noin 60 minuuttia, kunnes leipä on kypsä.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ