Koti ja Keittiö 08/06
(1 leipä)
3 dl vettä
2 dl mustikoita
1 dl siirappia
1 rkl öljyä
1–1 1/2 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl ruisjauhoja
1/2 dl pellavansiemeniä
1 tl soodaa
1. Sekoita kulhossa vesi, mustikat, siirappi, öljy ja suola.
2. Sekoita jauhot ja pellavansiemenet keskenään ja lisää sooda.
3. Alusta jauhoseos vesi-mustikkaseokseen löysähköksi taikinaksi.
4. Voitele puolentoista litran vetoinen leipävuoka ja levitä taikina vuokaan.
5. Paista keskitasolla 175 asteessa noin 60 minuuttia, kunnes leipä on kypsä.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2