Artikkeli

Koti ja keit­tiö 9/2008

Mustikka-puolukkakuut

Valmista ensin täyte. Pane kattilaan muut täyteainekset paitsi perunajauhot. Keitä noin viisi minuuttia...

(16 - 18 kpl)

Poh­ja:

1/2 dl vet­tä

1/2 rkl öl­jyä

1 1/2 dl ruis­jau­ho­ja

ri­paus suo­laa

ruis­jau­ho­ja lei­po­mi­seen

tai 1 pkt (400 g) val­mis­ta pa­kas­te­ruis­tai­ki­naa

Täy­te:

1 pss (200 g) pa­kas­te­puo­lu­koi­ta tai noin 1 l tuo­rei­ta puo­lu­koi­ta

1 pss (200 g) pa­kas­te­mus­tik­kaa tai noin 1 l tuo­rei­ta mus­ti­koi­ta

2 dl hil­lo-mar­me­la­di­so­ke­ria

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

2 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

Voi­te­luun:

1 muna

1. Val­mis­ta en­sin täy­te. Pane kat­ti­laan muut täy­te­ai­nek­set pait­si pe­ru­na­jau­hot. Kei­tä noin vii­si mi­nuut­tia. Nos­ta kat­ti­la lie­del­tä ja an­na jääh­tyä. Li­sää pe­ru­na­jau­hot ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

2. Val­mis­ta tai­ki­na. Li­sää öl­jy, jau­hot ja suo­la kyl­mään ve­teen ja vai­vaa tai­ki­na kiin­te­äk­si ja ta­sai­sek­si.

3. Pyö­räy­tä tai­ki­nas­ta pöt­kö, leik­kaa pa­loik­si ja pyö­rit­te­le pal­loik­si.

4. Pai­na pal­lot lit­teik­si jau­ho­ja apu­na käyt­tä­en ja kau­li pa­lat pyö­reik­si, mel­ko ohuik­si tai­ki­na­ym­py­röik­si.

5. Jos käy­tät val­mis­tai­ki­naa, su­la­ta se ja kau­li mel­ko ohu­ek­si ja ota sii­tä pyö­re­äl­lä muo­til­la ym­py­röi­tä.

6. Pane kun­kin pyö­ry­län kes­kel­le 1 - 2 rkl täy­tet­tä, Sul­je pii­rai­den reu­nat huo­lel­li­ses­ti esi­mer­kik­si haa­ru­kal­la pai­nel­len.

7. Nos­ta pii­raat pel­lil­le ja voi­te­le pin­ta mu­nal­la. Pais­ta 225 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia, kun­nes kuo­ri on kyp­sää ja saa­nut kau­niin vä­rin.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ