Koti ja keittiö 9/2008
(16 - 18 kpl)
Pohja:
1/2 dl vettä
1/2 rkl öljyä
1 1/2 dl ruisjauhoja
ripaus suolaa
ruisjauhoja leipomiseen
tai 1 pkt (400 g) valmista pakasteruistaikinaa
Täyte:
1 pss (200 g) pakastepuolukoita tai noin 1 l tuoreita puolukoita
1 pss (200 g) pakastemustikkaa tai noin 1 l tuoreita mustikoita
2 dl hillo-marmeladisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
Voiteluun:
1 muna
1. Valmista ensin täyte. Pane kattilaan muut täyteainekset paitsi perunajauhot. Keitä noin viisi minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Lisää perunajauhot ja sekoita tasaiseksi.
2. Valmista taikina. Lisää öljy, jauhot ja suola kylmään veteen ja vaivaa taikina kiinteäksi ja tasaiseksi.
3. Pyöräytä taikinasta pötkö, leikkaa paloiksi ja pyörittele palloiksi.
4. Paina pallot litteiksi jauhoja apuna käyttäen ja kauli palat pyöreiksi, melko ohuiksi taikinaympyröiksi.
5. Jos käytät valmistaikinaa, sulata se ja kauli melko ohueksi ja ota siitä pyöreällä muotilla ympyröitä.
6. Pane kunkin pyörylän keskelle 1 - 2 rkl täytettä, Sulje piiraiden reunat huolellisesti esimerkiksi haarukalla painellen.
7. Nosta piiraat pellille ja voitele pinta munalla. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kuori on kypsää ja saanut kauniin värin.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2