Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 06-07/07

Mustik­ka­nek­ta­rii­ni­paistos

Sekoita keskenään pinnalle tuleva sokeri, jauhot, kaneli ja kylmä, kuutioitu rasva. Nypi seos tasaiseksi. Yhdistä taikinan jauhot ja leivinjauhe keskenään...

1 l mus­ti­koi­ta

1/2 kg nek­ta­rii­ne­ja

1 ap­pel­sii­nin raas­tet­tu kuo­ri ja mehu

3 rkl so­ke­ria

1 1/2 rkl mais­si­tärk­ke­lys­tä

Tai­ki­na:

3/4 dl so­ke­ria

1 ka­nan­mu­naa

2 rkl mai­toa

1 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 tl lei­vin­jau­het­ta

50 g voi­ta

Pääl­le:

2 dl so­ke­ria

50 g voi­ta

1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 tl ka­ne­lia

Li­säk­si:

1 prk (250 g) vaah­tou­tu­vaa va­nil­ja­kas­ti­ket­ta

1. Se­koi­ta kes­ke­nään pin­nal­le tu­le­va so­ke­ri, jau­hot, ka­ne­li ja kyl­mä, kuu­ti­oi­tu ras­va. Nypi seos ta­sai­sek­si.

2. Yh­dis­tä tai­ki­nan jau­hot ja lei­vin­jau­he kes­ke­nään.

3. Vaah­do­ta so­ke­ri ja mu­nat ja li­sää vaah­toon vuo­ro­tel­len mai­toa ja jau­ho­se­os­ta.

4. Ku­moa seos voi­del­tuun vuo­kaan ja pais­ta kes­ki­ta­sol­la noin 10 mi­nuut­tia.

5. Pane sil­lä ai­kaa mus­ti­kat kul­hoon ja pil­ko se­kaan nek­ta­rii­nin he­del­mä­li­ha.

6. Pane kat­ti­laan ap­pel­sii­ni­me­hu, raas­tet­tu ap­pel­sii­nin­kuo­ri ja so­ke­ri. Kuu­men­na se­koit­ta­en, kun­nes so­ke­ri on su­la­nut. An­na se­ok­sen kie­hah­taa.

7. Kaa­da seos mus­tik­ka-nek­ta­rii­ni­se­ok­sen pääl­le, li­sää mais­si­tärk­ke­lys ja kaa­da seos uu­ni­vuo­kaan esi­pais­te­tun poh­jan pääl­le.

8. Pais­ta uu­nis­sa kes­ki­ta­sol­la 200 as­tees­sa 30–40 mi­nuut­tia, kun­nes pääl­lim­mäi­nen tai­ki­na on saa­nut kau­niin vä­rin.

9. Vaah­do­ta va­nil­ja­kas­ti­ke ja tar­joa se mus­tik­ka-nek­ta­rii­ni­pais­tok­sen kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ