Artikkeli

Mustik­ka­ma­sa­riinit

Sekoita jauhot, leivinjauhe, rasva, sokeri ja muna murotaikinaksi. Nosta taikina jääkaappiin tekeytymään tunniksi...

12 kpl

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 tl lei­vin­jau­het­ta

100 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

1/2 dl so­ke­ria

1/2 mu­naa

Täy­te:

2 dl mus­ti­koi­ta

50 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

150 g man­te­li­mas­saa

2 mu­naa

3 rkl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 tl lei­vin­jau­het­ta

Pin­nal­le: to­mu­so­ke­ria

1. Se­koi­ta jau­hot, lei­vin­jau­he, ras­va, so­ke­ri ja muna mu­ro­tai­ki­nak­si. Nos­ta tai­ki­na jää­kaap­piin te­key­ty­mään tun­nik­si.

2. Pai­ne­le tai­ki­na voi­del­tu­jen me­tal­lis­ten pik­ku­vuo­kien poh­jal­le ja reu­noil­le tai muf­fi­ni­pel­lil­le.

3. Val­mis­ta täy­te. Se­koi­ta ras­va peh­me­äk­si ja li­sää sii­hen raas­tet­tu man­te­li­mas­sa ja mu­nat yk­si­tel­len. Li­sää lo­puk­si jau­hot ja lei­vin­jau­he.

4. Jaa vuo­kiin mus­ti­kat ja an­nos­te­le pääl­le täy­te.

5. Pais­ta ma­sa­rii­ne­ja 200- as­tees­sa, uu­nin kes­ki­ta­sos­sa noin 15 mi­nuut­tia. Ir­ro­ta ne vuo­is­taan hie­man jääh­ty­nei­nä. Ko­ris­te­le sii­vi­löi­dyl­lä to­mu­so­ke­ril­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ