12 kpl
Marengit:
3 valkuaista
2 1/2 dl sokeria
1 tl maizenamaissitärkkelystä
1 maustemitta leivinjauhetta
1 maustemitta väkiviinaetikkaa
Limetahna:
1 prk ranskankermaa
1 prk bulgarianjogurttia
1 limetin raastettu kuori ja mehu
3 rkl tomusokeria
Koristeluun:
1/2 l mustikoita
1. Lämmitä uuni 190 asteeseen.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri, maizena, leivinjauhe ja väkiviinaetikka. Vatkaa vielä hetki, jotta marenkivaahdosta tulee todella kovaa.
3. Pursota leivinpaperilla vuoratulle pellille 12 marenkipyörylää. Työnnä pelti uunin keskitasoon ja laske lämpötila 140 asteeseen.
4. Paista marenkeja 190-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kytke uunilämpö pois ja anna marenkien kypsyä jälkilämmössä vielä 20 minuuttia.
5. Valmista limetahna. Kaada ranskankerma ja bulgarianjogurtti suodatinpaperilla vuorattuun kahvinsuodattimeen. Anna valua noin puolen tunnin ajan. Lisää tahnaan lopuksi limetinkuori ja - mehu sekä tomusokeri.
6. Nosta nokare limetahnaa marengeille ja koristele tuoreilla mustikoilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2