Artikkeli

Mustikka-limepavlova

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri, maizena, leivinjauhe ja väkiviinaetikka. Vatkaa vielä hetki, jotta marenkivaahdosta tulee todella kovaa...

12 kpl

Ma­ren­git:

3 val­ku­ais­ta

2 1/2 dl so­ke­ria

1 tl mai­ze­na­mais­si­tärk­ke­lys­tä

1 maus­te­mit­ta lei­vin­jau­het­ta

1 maus­te­mit­ta vä­ki­vii­na­e­tik­kaa

Li­me­tah­na:

1 prk rans­kan­ker­maa

1 prk bul­ga­ri­an­jo­gurt­tia

1 li­me­tin raas­tet­tu kuo­ri ja mehu

3 rkl to­mu­so­ke­ria

Ko­ris­te­luun:

1/2 l mus­ti­koi­ta

1. Läm­mi­tä uu­ni 190 as­tee­seen.

2. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si. Li­sää so­ke­ri, mai­ze­na, lei­vin­jau­he ja vä­ki­vii­na­e­tik­ka. Vat­kaa vie­lä het­ki, jot­ta ma­ren­ki­vaah­dos­ta tu­lee to­del­la ko­vaa.

3. Pur­so­ta lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tul­le pel­lil­le 12 ma­ren­ki­pyö­ry­lää. Työn­nä pel­ti uu­nin kes­ki­ta­soon ja las­ke läm­pö­ti­la 140 as­tee­seen.

4. Pais­ta ma­ren­ke­ja 190-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 45 mi­nuut­tia. Kyt­ke uu­ni­läm­pö pois ja an­na ma­ren­kien kyp­syä jäl­ki­läm­mös­sä vie­lä 20 mi­nuut­tia.

5. Val­mis­ta li­me­tah­na. Kaa­da rans­kan­ker­ma ja bul­ga­ri­an­jo­gurt­ti suo­da­tin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun kah­vin­suo­dat­ti­meen. An­na va­lua noin puo­len tun­nin ajan. Li­sää tah­naan lo­puk­si li­me­tin­kuo­ri ja - mehu sekä to­mu­so­ke­ri.

6. Nos­ta no­ka­re li­me­tah­naa ma­ren­geil­le ja ko­ris­te­le tuo­reil­la mus­ti­koil­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ