24-26 kpl
Leivospohjat:
200 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk ranskankermaa
3/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
Päälle:
1/2 l mustikoita
hyytelösokeria
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään ja lisää ne rasva-sokeriseokseen. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin.
2. Painele taikina voideltujen pikkuvuokien pohjalle ja reunoille. Voit käyttää myös pientä muffinipeltiä. Paista leivospohjat kypsiksi uunin alatasossa, 200 asteessa, noin 15-20 minuuttia.
3. Vatkaa ranskankerma vaahdoksi parissa minuutissa. Lisää fariini- ja vaniljasokeri ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kovaksi vatkattu kermavaahto.
4. Lusikoi täytettä hyvin jäähtyneille valmiille leivospohjille. Nostele päälle mustikat ja viimeistele leivokset hyytelösokerista valmistetulla kakkukiilteellä. Noudata sokeripakkauksen kakkukiilteen valmistusohjetta.
Vinkki! Juhlavat mustikkaleivokset vaativat valmistuakseen muutaman, mutta ei suinkaan vaikean työvaiheen.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2