Artikkeli

Mustik­ka­lei­vokset

24-26 kpl

Lei­vos­poh­jat:

200 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 dl so­ke­ria

1 muna

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 dl pe­ru­na­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Täy­te:

1 prk rans­kan­ker­maa

3/4 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

2 dl kuo­hu­ker­maa

Pääl­le:

1/2 l mus­ti­koi­ta

hyy­te­lö­so­ke­ria

1. Vaah­do­ta ras­va ja so­ke­ri. Li­sää muna. Se­koi­ta poh­ja­tai­ki­nan kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää ne ras­va-so­ke­ri­se­ok­seen. Nos­ta tai­ki­na het­kek­si jää­kaap­piin.

2. Pai­ne­le tai­ki­na voi­del­tu­jen pik­ku­vuo­kien poh­jal­le ja reu­noil­le. Voit käyt­tää myös pien­tä muf­fi­ni­pel­tiä. Pais­ta lei­vos­poh­jat kyp­sik­si uu­nin ala­ta­sos­sa, 200 as­tees­sa, noin 15-20 mi­nuut­tia.

3. Vat­kaa rans­kan­ker­ma vaah­dok­si pa­ris­sa mi­nuu­tis­sa. Li­sää fa­rii­ni- ja va­nil­ja­so­ke­ri ja se­koi­ta hy­vin. Li­sää lo­puk­si ko­vak­si vat­kat­tu ker­ma­vaah­to.

4. Lu­si­koi täy­tet­tä hy­vin jääh­ty­neil­le val­miil­le lei­vos­poh­jil­le. Nos­te­le pääl­le mus­ti­kat ja vii­meis­te­le lei­vok­set hyy­te­lö­so­ke­ris­ta val­mis­te­tul­la kak­ku­kiil­teel­lä. Nou­da­ta so­ke­ri­pak­kauk­sen kak­ku­kiil­teen val­mis­tu­soh­jet­ta.

Vink­ki! Juh­la­vat mus­tik­ka­lei­vok­set vaa­ti­vat val­mis­tu­ak­seen muu­ta­man, mut­ta ei suin­kaan vai­ke­an työ­vai­heen.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ