Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 8/2012

Mustik­ka­ker­ma­jäätelö

Kotona tehtyä jäätelöä voi helposti muunnella satokauden marjojen mukaan. Tarjoilukupeiksi kelpaavat mainiosti paperiset muffinivuoat.

4–6 an­nos­ta

1 dl mai­toa

3 kel­tu­ais­ta

1 dl to­mu­so­ke­ria

2 dl mus­tik­ka­so­set­ta

2 dl kuo­hu­ker­maa

1. Kuu­men­na mai­to kat­ti­las­sa.

Vaah­do­ta kel­tu­ai­set ja to­mu­so­ke­ri

kul­hos­sa.

2. Li­sää kuu­ma mai­to mu­na­vaah­toon

sa­mal­la se­koit­ta­en.

3. Siir­rä seos kat­ti­laan ja kuu­men­na

mie­dol­la läm­möl­lä sa­mal­la

vat­ka­ten, kun­nes seos sa­ke­nee.

4. Li­sää jouk­koon mus­tik­ka­so­se.

Kaa­da seos puh­taa­seen kul­hoon

jääh­ty­mään.

5. Pei­tä kel­mul­la, jot­ta se­ok­sen

pääl­le ei muo­dos­tu kal­voa. Nos­ta

jää­kaap­piin.

6. Vat­kaa ker­ma löy­säk­si vaah­dok­si

ja kään­te­le täy­sin jääh­ty­neen

mu­na­se­ok­sen jouk­koon.

7. Kaa­da seos kan­nel­li­seen ra­si­aan

ja nos­ta pa­kas­ti­meen.

8. Se­koi­ta jää­te­löä muu­ta­man

ker­ran pa­kas­tu­mi­sen ai­ka­na. Voit

käyt­tää jää­dyt­tä­mi­seen myös

jää­te­lö­ko­net­ta, jos­sa jää­te­lö val­mis­tuu

noin puo­les­sa tun­nis­sa.