KATRI SCHRÖDER KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 8/2012
4–6 annosta
1 dl maitoa
3 keltuaista
1 dl tomusokeria
2 dl mustikkasosetta
2 dl kuohukermaa
1. Kuumenna maito kattilassa.
Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri
kulhossa.
2. Lisää kuuma maito munavaahtoon
samalla sekoittaen.
3. Siirrä seos kattilaan ja kuumenna
miedolla lämmöllä samalla
vatkaten, kunnes seos sakenee.
4. Lisää joukkoon mustikkasose.
Kaada seos puhtaaseen kulhoon
jäähtymään.
5. Peitä kelmulla, jotta seoksen
päälle ei muodostu kalvoa. Nosta
jääkaappiin.
6. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi
ja kääntele täysin jäähtyneen
munaseoksen joukkoon.
7. Kaada seos kannelliseen rasiaan
ja nosta pakastimeen.
8. Sekoita jäätelöä muutaman
kerran pakastumisen aikana. Voit
käyttää jäädyttämiseen myös
jäätelökonetta, jossa jäätelö valmistuu
noin puolessa tunnissa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2