10-12 annosta
1 prk vatkautuvaa vaniljakastiketta
1 l mustikoita
1 dl sokeria
8 liivatelehteä
1/2 dl laimennettua sitruunamehua
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 pkt italialaisia tiramisu-keksejä
Koristeeksi:
tuoreita mustikoita
1. Vuoraa kapea neliskulmainen ja korkeareunainen vuoka (esim. leipävuoka) muovikelmulla. Anna muovikelmun nousta reunojen yli.
2. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta mustikat joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää sokeri.
3. Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne mehuun. Nosta liivateseos pois levyltä ja anna sen jäähtyä.
4. Sekoita vatkattu vaniljavaahto, mustikkasose ja tuorejuusto. Lisää seokseen jäähtynyt liivateseos.
5. Levitä vuoan pohjalle ensin mustikkaseosta. Nosta sen päälle yksi keksikerros. Lisää samaan tapaan vuorotellen sekä mustikkaseosta että keksejä. Peitä vuoka muovikelmulla ja nosta se kylmään hyytymään. Kumoa valmis mustikkatiramisu tarjoiluvadille. Koristele kokonaisilla mustikoilla.
Vinkki! Tiramisu-keksien tilalla voit käyttää yhtä hyvin digestive- tai suklaakeksejä. Tiramisun voit koristella halutessasi myös valkosuklaarouheella.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2