Artikkeli

Muskotilla maustettu peruna-juustokeitto

Kuori ja kuutioi perunat. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja silppua valko­si­pu­lin­kynsi...

5 pe­ru­naa (jau­hoi­nen la­ji­ke)

1 pur­jo­si­pu­li

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 l vet­tä

1 rkl kas­vis­fon­dia

1 1/2 tl jau­het­tua mus­kot­tia

150 g vuo­hen­juus­toa (Chèvreä)

2 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta tim­ja­mia

mus­ta­pip­pu­ria, suo­laa

1. Kuo­ri ja kuu­ti­oi pe­ru­nat. Hal­kai­se, huuh­te­le ja sui­ka­loi pur­jo. Kuo­ri ja silp­pua val­ko­si­pu­lin­kyn­si.

2. Kuu­men­na vesi kie­hu­vak­si ti­la­vas­sa kat­ti­las­sa. Li­sää ve­teen pe­ru­nat, pur­jot ja val­ko­si­pu­li. Li­sää fon­di ja mus­kot­ti. Kei­tä ai­nek­set kan­nen al­la kyp­sik­si, noin 25 mi­nuut­tia.

3. So­seu­ta keit­to ta­sai­sek­si sau­va­se­koit­ti­mel­la. Li­sää mu­ren­net­tu vuo­hen­juus­to ja se­koi­ta, kun­nes se on su­la­nut keit­toon. Maus­ta tim­ja­mil­la ja pip­pu­ril­la. Li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa. Ko­ris­te­le ha­lu­tes­sa­si mu­ren­ne­tul­la vuo­hen­juus­tol­la ja tim­ja­mi­nok­sil­la.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje