5 perunaa (jauhoinen lajike)
1 purjosipuli
1 valkosipulinkynsi
1 l vettä
1 rkl kasvisfondia
1 1/2 tl jauhettua muskottia
150 g vuohenjuustoa (Chèvreä)
2 rkl silputtua tuoretta timjamia
mustapippuria, suolaa
1. Kuori ja kuutioi perunat. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi tilavassa kattilassa. Lisää veteen perunat, purjot ja valkosipuli. Lisää fondi ja muskotti. Keitä ainekset kannen alla kypsiksi, noin 25 minuuttia.
3. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää murennettu vuohenjuusto ja sekoita, kunnes se on sulanut keittoon. Mausta timjamilla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Koristele halutessasi murennetulla vuohenjuustolla ja timjaminoksilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ